Operațiune de salvare din munți de aproape 10 ore. S-a chemat în sprijin și un elicopter - 41 minute în urmă
Meșterul popular Doinița Mercea i-a învățat pe elevii Școlii Populare de Artă Baia Mare tainele picturii icoanelor pe sticlă - 1 oră în urmă
La taifas cu Eduard Keller, cel care a creat brandul băimărean One Jazz Festival - 1 oră în urmă
Programul liturgic la Catedrala Episcopală din Baia Mare în săptămâna a V-a din Postul Mare - 2 ore în urmă
Elevi de la „Șincai” vor participa la etapa națională a olimpiadelor de Fizică, Geografie și Istorie - 2 ore în urmă
Înot: Opt medalii obținute de sportivii C.S.M. Baia Mare la Campionatul regional de cadeți 12-13 ani - 4 ore în urmă
Festivalul Răstăuțelor are loc la Muzeul Satului din Baia Mare în 24 mai - 4 ore în urmă
„Redescoperă Maramureșul” – infotripul care transformă județul în Capitala Turismului Românesc - 4 ore în urmă
Netanyahu și Orban sfidează justiția globală - 5 ore în urmă
Accident în lanț pe DJ 187, în Repedea - 5 ore în urmă
Gârdani: Activități de exploatare a agregatelor minerale fără documente legale
În baza unui plan de acțiune, ieri, 17 februarie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au organizat și executat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii faptelor ilicite care se comit pe domeniul exploatării și comercializării agregatelor minerale în zona Ulmeni și pentru protejarea populației împotriva unor acte de comerț ilicit în municipiul Baia Mare și zona Șomcuta Mare.
În cadrul activităților au fost verificate 24 societăți comerciale, 8 persoane fizice și 2 autoutilitare de transport marfă, fiind constatată o infracțiune pe linia Legii 85/2003, constând în aceea că reprezentantul unei societăți comerciale a fost surprins în timp ce efectua activități de exploatare a agregatelor minerale de pe un teren din raza Unității Administrativ Teritoriale Gârdani, fără să dețină documentele necesare exploatării.
Agregatele minerale au fost depozitate în comuna Gârdani cu scopul de a le comercializa.
Astfel, a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare, un dosar penal în care se efectuează acte de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzută de art. 57 alin. 2 Legea 85/2003.
În cauză a fost luată măsura indisponibilizării întregii cantități de agregate minerale identificate, urmând ca în perioada imediat următoare cantitățile indisponibilizate să fie măsurate și determinate sub aspectul cantității de către specialiști topografi din cadrul Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa, în vederea stabilirii prejudiciului cauzat.
Totodată, cu ocazia activităților de verificare și control, au fost constatate și aplicate 6 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 33.000 lei, din care 5 sancțiuni pe linia O.U.G. 28/1999 și au fost confiscate sume de bani în numerar în valoare totală de 2.641 lei.
Foto: arhivă