Share
Înșelăciuni on-line, dar și la ușa apartamentului

Înșelăciuni on-line, dar și la ușa apartamentului

Mai mulți băimărenii au comandat diferite produse de pe site-uri de cumpărături, numai că după ce au achitat banii, în coletele primite  au găsit lucruri sau produse fără valoare. Ulterior, nu au mai putut contacta expeditorii şi au sesizat poliţia. Poliţiştii băimăreni de investigaţii criminale au identificat – și cercetează  – patru  persoane care se țineau de astfel de înșelăciuni: un tânăr de 19 ani din judeţul lui Dragnea, un bucureștean de  21 de ani, dar și două reprezentante ale sexului frumos (și înșelător): o femeie de 32 de ani din judeţul Giurgiu şi o suceveancă de 22 de ani.

Recomandări 1. Pentru a nu deveni victime ale acestui gen de infracţiune, poliţiştii vă sfătuiesc:

  • să nu plătiţi în avans pentru bunurile comandate pe internet
  • să folosiţi un serviciu de curierat cu plata ramburs ce permite deschiderea coletului la primire şi achitaţi produsul numai după ce vă asiguraţi că aţi primit ceea ce aţi comandat
  • dacă oferta este extrem de tentantă  luaţi în considerare existenţa unor detalii care ar fi putut omise din anunţul de vânzare!

Au zis că vor controla instalația sanitară și au controlat dulapurile din casă

Dar înșelătoria – urmată de furt – poate avea loc și față în față, așa cum a pățit o băimăreancă, de pe bulevardul Independenţei, Ea a lăsat să-i intre în casă două persoane care au pretins că efectuează verificări la instalaţiile sanitare. Prin distragerea atenţiei, cei doi au verificat și dulapurile, de unde au sustras 1.450 lei. Abia după plecarea „verificatorilor”, femeia a constatat lipsa banilor și a reclamat furtul la poliție. Poliţiştii de investigaţii criminale au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt şi continuă cercetările în vederea identificării autorilor.

Recomandări 2. Pentru a nu deveni victime în astfel de situații, poliţiştii vă recomandă:

  • dacă sună la uşă persoane care pretind că reprezintă autorităţi publice,companii de gaze, apă sau electricitate, fiţi prudenţi, chiar dacă sunt politicoşi şi uneori poartă salopete cu logo-ul companiei.
  • nu permiteţi accesul persoanelor necunoscute în locuinţă, iar dacă este necesară efectuarea unor lucrări de reparaţii TV, internet, instalaţii sanitare, solicitaţi prezentarea legitimaţiei.
  • nu plătiţi astfel de servicii pe loc, ci ulterior lucrărilor, după emiterea unei facturi.
  • furnizaţi poliţiei toate datele pe care le deţineţi în legătură cu o eventuală infracţiune!

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.



Publicat în:

Lasă un comentariu