Spectacol pentru copii: ”Gulliver în țara păpușilor” - 53 minute în urmă
Un an de întâlniri ale elevilor la limonadă cu polițiștii - 2 ore în urmă
Expoziția „Noi și ele”, autor Felix Aftene, va fi vernisată la Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» - 2 ore în urmă
Înfrângere acasă pentru Minaur - 2 ore în urmă
”Retro Parada Primăverii”: Expoziţie şi paradă de vehicule istorice în Baia Mare - 3 ore în urmă
Timp de ani de zile, ororile s-au ascuns sub masca unei grădinițe - 3 ore în urmă
Ziua Mondială a Conștientizării Autismului, marcată de Spitalul Județean Baia Mare în cadrul Centrului de Terapii Alternative Althera - 3 ore în urmă
America vs. Pinguinii: Trump declară război comercial insulelor Nelocuite! - 4 ore în urmă
Statul plătește mii de euro pentru sere și solarii - 4 ore în urmă
Elena Lupescu, mărturii dintr-o iubire sfârșită brusc - 4 ore în urmă
Mai multe persoane au primit țepe prin intermediul rețelelor de socializare; Ce ne sfătuiește poliția
În aceste zile polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș au fost sesizați prin plângere de patru persoane cu vârste cuprinse între 20 și 34 de ani, din Satu Mare, Iadăra și Baia Mare, despre faptul că au fost înșelate cu diferite sume de bani.
În fapt, acestea au fost contactate prin intermediul unei rețele de socializare de către o persoană cunoscută, pentru a o sprijini în regim de urgență cu sume de bani. Persoanele vătămate au transferat persoanei care a solicitat în total 4.150 de lei. După furnizarea banilor, acestea și-au dat seama de faptul că respectivul cont de socializare folosit a fost accesat în mod ilegal de o altă persoană.
De asemenea, posesoarea contului de socializare în vârstă de 22 de ani din Baia Mare s-a prezentat la sediul I.P.J. Maramureș pentru a sesiza organele abilitate cu privire la accesarea în mod ilegal a contului de către persoane necunoscute, cu scopul de a obține foloase patrimoniale.
În continuare, polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de fals informatic, alterarea integrității datelor informatice și înșelăciune.
Polițiștii maramureșeni vă recomandă să verificați întotdeauna veridicitatea informațiilor pentru a nu fi victima unor astfel de înșelăciuni. Scopul persoanelor care se află în posesia conturilor de socializare este de a intra în posesia unor sume de bani sau informații sensibile.
Documentați informațiile pentru a afla dacă în spatele tastaturii se află chiar persoana care pretinde că este!
În cazul în care sunteți victima unei astfel de înșelăciuni, sesizați, de îndată, poliția.
Internetul ne conectează, ne aduce răspunsuri la întrebări, dar vine și cu reale riscuri și pericole.