15 ani de la operaționalizarea primelor echipaje SMURD Maramureș; Dr. Raed Arafat a fost prezent la ceremonie - 4 ore în urmă
Suzana și Daciana Vlad vor susține concerte extraordinare de pricesne în 12 orașe ale țării - 6 ore în urmă
Lanțul Munților Igniș, o frumusețe aparte a Maramureșului (VIDEO) - 7 ore în urmă
PS Timotei Sătmăreanul a slujit azi la Mănăstirea Rohia, în fruntea unui sobor de preoți și diaconi - 9 ore în urmă
PS Părinte Iustin a săvârșit Sfânta Liturghie la Paraclisul Episcopal - 10 ore în urmă
Biblioteca „Petre Dulfu” Baia Mare găzduiește vernisajul „Salonului de iarnă” al membrilor Asociației Artiștilor Plastici „Alexandru Șainelic” - 10 ore în urmă
40 de copilași au participat la concursul de șah Cupa „Luceafarul” - 11 ore în urmă
2024, an bogat în activități pentru Asociația Tinerilor Ortodocși ai Protopopiatului Baia Mare - 12 ore în urmă
Târgul „Nunta de la A la Z” are loc în perioada 14 – 16 februarie - 13 ore în urmă
Ansamblul „Coconii Deseștiului” face înscrieri - 13 ore în urmă
Medic maramureșean trimis în judecată pentru săvârșirea unor infracțiuni de corupție
Polițiștii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Maramureș au îndeplinit activități procedurale, în baza ordonanțelor de delegare emise de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, într-un dosar de cercetare penală privind infracțiuni de corupție, în care, la data de 02 noiembrie 2021, procurorul a întocmit rechizitoriul prin care a dispus trimiterea în judecată a trei inculpați, persoane fără calitate specială (una în arest la domiciliu și două în stare de libertate), pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită în formă continuată (62 de acte materiale) și fals intelectual în formă continuată (98 de acte materiale), dare de mită și uz de fals.
Dosarul penal a fost înregistrat în cursul anului curent, urmare a sesizării din oficiu a polițiștilor anticorupție ai D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Maramureș iar polițiștii D.G.A. – S.J.A Maramureș au desfășurat, în perioada aprilie – noiembrie 2021, un volum însemnat de activități procedurale.
În cauză au rezultat probe care fundamentează presupunerea rezonabilă că, în perioada 17 iunie 2021 – 13 august 2021, una dintre persoanele inculpate, în calitate de medic, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a primit sume de bani totalizând peste 11.200 lei (printre care și de la ceilalți doi inculpați), bunuri alimentare și nealimentare de la un număr însemnat de persoane, pentru eliberarea de acte medicale care să ateste unele afecțiuni medicale, reale ori fictive, înscrisuri necesare fie constituirii unor dosare de pensionare pe caz de boală, fie acordării concediilor medicale.
În data de 13.08.2021, în același dosar penal, în baza ordonanțelor de delegare și sub coordonarea procurorului de caz, polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Maramureș au desfășurat două percheziții domiciliare (dintre care una la sediul unității medicale și una la cabinetul medical particular deținut de către persoana în cauză) și o percheziție a unui autoturism.
Totodată, a fost pusă în executare o ordonanță de predare înscrisuri de către unitatea medicală de stat. Cu ocazia perchezițiilor, au fost identificate și ridicate sume de bani și bunuri despre care există suspiciunea că provin din săvârșirea infracțiunilor de corupție de referință.
În luna septembrie 2021, inculpata a fost prezentată Tribunalului Maramureș, care a admis propunerea de arestare preventivă, pe o durată de 30 de zile, înlocuită ulterior cu măsura preventivă a arestului la domiciliu.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Maramureș. Cauza a fost documentată cu sprijinul de specialitate al Direcției Generale Anticorupție – Structura Centrală și al Brigăzii de Operațiuni Speciale Cluj – Serviciul de Operațiuni Speciale Maramureș.
Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, respectiv efectuarea urmăririi penale sunt etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități ce nu pot, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție, infomează Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Maramureș.