Operațiune de salvare din munți de aproape 10 ore. S-a chemat în sprijin și un elicopter - 51 minute în urmă
Meșterul popular Doinița Mercea i-a învățat pe elevii Școlii Populare de Artă Baia Mare tainele picturii icoanelor pe sticlă - 1 oră în urmă
La taifas cu Eduard Keller, cel care a creat brandul băimărean One Jazz Festival - 2 ore în urmă
Programul liturgic la Catedrala Episcopală din Baia Mare în săptămâna a V-a din Postul Mare - 2 ore în urmă
Elevi de la „Șincai” vor participa la etapa națională a olimpiadelor de Fizică, Geografie și Istorie - 2 ore în urmă
Înot: Opt medalii obținute de sportivii C.S.M. Baia Mare la Campionatul regional de cadeți 12-13 ani - 4 ore în urmă
Festivalul Răstăuțelor are loc la Muzeul Satului din Baia Mare în 24 mai - 4 ore în urmă
„Redescoperă Maramureșul” – infotripul care transformă județul în Capitala Turismului Românesc - 5 ore în urmă
Netanyahu și Orban sfidează justiția globală - 5 ore în urmă
Accident în lanț pe DJ 187, în Repedea - 5 ore în urmă
Periplul polițiștilor prin școli continuă; S-au dezbătut teme precum bullying și cyberbullying
Peste 100 de elevi de nivel gimnazial și liceal de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” și Colegiul Național „Vasile Lucaciu” din Baia Mare au avut ocazia să dezbată cu polițiștii două teme de actualitete – bullying și cyberbullying.
Aceștia au aflat că, adoptând un comportament de tip bullying, pot comite cel puțin cinci infracțiuni. Au aflat care sunt acestea și cum sunt sancționate. Iar pentru că ei încă sunt minori, au aflat de la ce vârstă răspund penal și care sunt măsurile care se iau față de minorii care comit fapte infracționale sau contravenționale.
Polițiștii le-au vorbit elevilor și despre pericolele din mediul online. Cum se folosesc infractorii de anonimatul pe care mediul online îl asigură, cum pot fi abordați, ce informații sunt personale și este important să nu le divulge necunoscuților din mediul online, cum se pot folosi aceștia de aceste date și care pot fi consecințele.
Pentru ca tinerii să fie în siguranță nu e suficientă o activitate preventivă realizată de polițiști. Este nevoie de implicarea părinților prin o bună monitorizare a tinerilor și o foarte bună comunicare cu aceștia. De asemenea, profesorii au un rol important prin faptul că o bună parte din timp tinerii sunt la școală. Doar prin efort susținut putem contribui la o formare armonioasă a tinerilor noștri, sunt de părere polițiștii.