152 de ani de la nașterea lui IULIU MANIU - 57 minute în urmă
Vineri seară, de vizionat spectacolul „Căsătoria”, după N.V. Gogol - 2 ore în urmă
Teodor Perșa din Băiuț (1943-2006) – o viață pe note muzicale - 2 ore în urmă
Turiști fericiți după o plimbare cu sania, trasă de iapa Karina - 2 ore în urmă
A fost hramul de iarnă al Mănăstirii Scărișoara Nouă - 2 ore în urmă
Aducere aminte: Cu Lenuș la săniuș pe derdeluș - 3 ore în urmă
Editorialul de miercuri: Două întâmplări din vremea când trebuia să devenim “oamenii noi” ai comunismului - 3 ore în urmă
SMURD Maramureș împlinește 15 ani - 3 ore în urmă
Marcel Mureșan, dialog cu Ioan Marchiș (II) - 3 ore în urmă
De la 1 ianuarie crește indemnizația ajutorului de înmormântare - 5 ore în urmă
Peste 11 tone de deșeuri care trebuiau să ajungă în Maramureș au fost oprite la intrarea în țară
Polițiștii de frontieră sătmăreni, în cooperare cu lucrători din cadrul Autorității pentru Protecția Consumatorului nu au permis intrarea în țară a unui mijloc de transport încărcat cu peste 11 tone de produse second-hand provenite din Franța.
Mai exact, vineri, 10 noiembrie, în jurul orei 00.45, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților, pe sensul de intrare în România, un cetățean român, domiciliat în județul Maramureș. Bărbatul, în vârstă de 37 de ani, conducea un ansamblu rutier format din cap tractor marca DAF și semiremorcă, ambele înmatriculate în România. Acesta transporta articole second-hand (articole de îmbrăcăminte, saltele, biciclete și încălțăminte) provenite din Franța, marfă ce urma să ajungă la o asociație din judeţul Maramureș.
Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transport de articole a fost solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Satu Mare, care au stabilit că bunurile transportate – în total 11.500 kilograme – nu pot intra pe teritoriul României, întrucât nu sunt îndeplinite condițiile legale (marfa nu corespunde operațiunilor de curățare, dezinfecție și dezinsecție), fiind considerate deșeuri.
Drept urmare, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate, acestea fiind înapoiate pe teritoriul maghiar.