L-ați văzut? Un maramureșean e de negăsit de două săptămâni - 41 minute în urmă
Baia Mare introduce tarifarea sesiunilor de încărcare a autovehiculelor electrice în stațiile publice - 3 ore în urmă
Donație valoroasă: Muzeul de Mineralogie Baia Mare deține cel mai recent mineral descoperit la nivel mondial, pe teritoriul României, într-un eșantion provenind din zăcământul Săsar - 4 ore în urmă
În Baia Mare: Șoferii pot parca gratuit toată luna ianuarie - 4 ore în urmă
Peste 300 de persoane au participat la Verjelul din Dănești - 4 ore în urmă
Cursuri de practică, teoria culorilor și desen la Colonia Pictorilor Baia Mare - 4 ore în urmă
Masă rotundă cu tema „Cultura în publicistica eminesciană”, la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș - 5 ore în urmă
Toți copiii școlari din Pirita vor ieși la tradiționalul săniuș - 17 ore în urmă
În ciuda vremurilor moderne, cântecul, jocul și portul tradițional maramureșean sunt duse mai departe cu drag și respect - 17 ore în urmă
Elevii sunt invitați să se înscrie la cea de-a IV-a ediție a Proiectului Eparhial Cultural-Teologic „Mihai Eminescu – poet român al rugăciunii și meditației” - 18 ore în urmă
Peste 40 de elevi ai Colegiului „George Barițiu” din Baia Mare au fost partenerii de discuție ai polițiștilor
S-a terminat vacanța, iar activitățile desfășurate în taberele școlare de polițiștii maramureșeni, de prevenire a actelor de violență între elevi sau a consumului de substanțe interzise „revin” în incinta unităților de învățământ.
Astfel, polițiștii Biroului Siguranța Școlară continuă activitățile de conștientizare a elevilor cu privire la necesitatea adoptării unui comportament civic, moral și responsabil, în spiritul legilor țării și al normelor de conviețuire socială, întrucât încălcarea acestor norme atrage răspunderea contravențională sau penală, după caz.
Marți, 13 septembrie, peste 40 de elevi ai Colegiului Tehnic „George Barițiu” din Baia Mare au fost partenerii de discuție ai polițiștilor. Fiecare dintre aceștia au fost dornici să afle care sunt modalitățile prin care pot interveni în situațiile de violență, tocmai pentru a putea combate astfel de situații viitoare. Aceștia au fost îndrumați să acționeze cu atenție și de fiecare dată să informeze cadrele didactice de cele întâmplate.
„Le-am precizat, de asemenea, cu nu este o soluție ca fiecare să-și facă dreptate singur și este important ca și cei din jur – martorii, să se implice în aplanarea conflictelor. Acolo unde avem de-a face cu colective unite, chiar dacă există provocări, acestea vor fi mai greu materializate în conflicte, tocmai pentru că primează principiul „unul pentru toți”, dar și în astfel de cazuri, informarea adulților este obligatorie.
O altă temă abordată în cursul întâlnirii a fost cea legată de consumul de substanțe interzise – droguri. Elevii par a fi bine informați referitor la riscurile și problemele pe care le pot provoca drogurile și recunosc că anturajele sunt cele care pun de multe ori presiune pentru a „experimenta” astfel de substanțe. Astfel, pentru a nu se expune unor situații dificile este indicat să se cunoască pe ei înșiși pentru a putea decide ei pentru ei, iar dacă insistențele continuă e indicat să-și revizuiască rețeaua socială din care fac parte.
Asigurarea unui mediu școlar sigur, protejat de diferitele forme de manifestare ale violenței este în continuare o prioritate a Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș, care va continua activitățile specifice de informare în unitățile de învățământ preuniversitar de pe raza județului.