Două prestigioase doctorate în domeniul Filosofie, la Baia Mare - 23 minute în urmă
Creșă nouă pentru copiii din Borșa - 2 ore în urmă
Toate pârtiile și instalațiile sunt deschide la SuperSki Cavnic - 3 ore în urmă
Colegiul „Mihai Eminescu” Baia Mare și-a sărbatorit patronul spiritual - 3 ore în urmă
Spectacol de teatru pentru copii, părinți și bunici la SHURA Bistro Caffe Baia Mare - 4 ore în urmă
De Ziua Culturii Naționale – despre oameni ce dau universalitate culturii noastre… și Maramureșului - 18 ore în urmă
„Mihai Eminescu și vocația enciclopedismului”, la Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare - 18 ore în urmă
Ansamblul „Transilvania” vă invită la trei concerte extraordinare de folclor și artă; Ce artiști sunt invitați - 19 ore în urmă
Ziua Culturii Naționale a fost marcată la bustul poetului Mihai Eminescu din Sighetu Marmației - 19 ore în urmă
Editorialul de miercuri: Perioada medievală băispreană - în urmă
Polițiștii Biroului Siguranța Școlară s-au întâlnit cu elevii din Chelința; Despre ce au discutat
În cursul acestei săptămâni, polițiștii Biroului Siguranța Școlară au revenit la Școala Gimnazială din Chelința pentru a continua activitățile de informare și prevenire a elevilor, în vederea reducerii riscului de victimizare a acestora.
Elevii claselor primare au beneficiat de recomandările polițiștilor referitoare la importanța adoptării și respectării regulilor de siguranță, gestionarea conflictelor și formarea unor abilități specifice de management al agresivității.
Astfel, în cadrul discuțiilor purtate cu elevii au fost abordate tematici de natură judiciară adaptate mediului școlar preuniversitar, prin care aceștia să conștientizeze consecințele faptelor antisociale și/sau ilegale, derulându-se totodată și activități interactive pentru consolidarea practică a aspectelor teoretice prezentate de polițiști. Și de această dată activitatea de informare fiind adaptată segmentului de vârstă, respectiv învățământ primar.
Activitățile au cuprins și o întâlnire cu părinții sau reprezentanții legali ai copiilor. Au fost prezentate o serie de riscuri la care sunt expuși copiii lor, modalități de abordare, semnale în comportamentul copiilor la care trebuie să fie receptivi, dar și soluții pentru gestionarea anumitor probleme.
Educația din familie, modelul familiei, este definitoriu în atitudinile comportamentale dezvoltate de copil, iar părintele trebuie să manifeste o atenție sporită la orice modificare comportamentală a acestuia. Fiecare etapă a vieții este însoțită de modificări la nivel psihic și mental și orice factor de risc poate afecta dezvoltarea optimă a minorului. Copiilor li s-a reamintit că părintele este un model comportamental, un prieten, un confident, un stimul pentru încrederea personală și de aceea comunicarea zilnică cu acesta duce la o cunoaștere reală a problemelor cu care se confruntă, la școală sau în afara acesteia, putând fi căutate și găsite, împreună, soluții de depășire a momentelor dificile.
Totodată, s-a pus accent pe ideea conform căreia optimizarea legăturilor dintre părinții copiilor și cadrele didactice, precum și implicarea activă a acestora în dezvoltarea minorilor cresc șansele copiilor de a dobândi comportamente preventive și antisociale. Noi, polițiștii, considerăm că părintele este o resursă optimă ce trebuie utilizată în reglarea unor comportamente, uneori deviante ale copiilor, cu risc de degenerare spre infracționalitate.
„La sfârșitul întâlnirii le-am transmis părinților că împreună cu cadrele didactice le suntem alături, gata să intervenim ori de câte ori va fi nevoie, că pot să apeleze cu încredere la noi şi că pot cere sprijinul nostru în rezolvarea problemelor cu care se confruntă, astfel încât nimic să nu perturbe drumul pe care au pornit copiii lor pentru împlinirea viselor, spre REUȘITĂ” – informează IPJ Maramureș.