Operațiune de salvare din munți de aproape 10 ore. S-a chemat în sprijin și un elicopter - 30 minute în urmă
Meșterul popular Doinița Mercea i-a învățat pe elevii Școlii Populare de Artă Baia Mare tainele picturii icoanelor pe sticlă - 59 minute în urmă
La taifas cu Eduard Keller, cel care a creat brandul băimărean One Jazz Festival - 1 oră în urmă
Programul liturgic la Catedrala Episcopală din Baia Mare în săptămâna a V-a din Postul Mare - 1 oră în urmă
Elevi de la „Șincai” vor participa la etapa națională a olimpiadelor de Fizică, Geografie și Istorie - 2 ore în urmă
Înot: Opt medalii obținute de sportivii C.S.M. Baia Mare la Campionatul regional de cadeți 12-13 ani - 4 ore în urmă
Festivalul Răstăuțelor are loc la Muzeul Satului din Baia Mare în 24 mai - 4 ore în urmă
„Redescoperă Maramureșul” – infotripul care transformă județul în Capitala Turismului Românesc - 4 ore în urmă
Netanyahu și Orban sfidează justiția globală - 5 ore în urmă
Accident în lanț pe DJ 187, în Repedea - 5 ore în urmă
Polițiștii, de vorbă cu elevii; Care au fost temele dezbătute
Marți, 15 februarie, Școala Gimnazială „Petofi Sandor” din Coltău a fost gazda polițiștilor Biroului Siguranța Școlară și a celor de Prevenire, care s-au întâlnit cu elevii de gimnaziu pentru a discuta despre răspunderea penală a minorilor și victimizarea acestora, precum și despre siguranța lor în mediul online.
Polițiștii le-au vorbit elevilor despre infracțiunile pe care ei le pot comite în mediul școlar, fie că sunt fizic la școală sau în online. Care sunt sancțiunile faptelor lor. Ce poate păți un minor autor al unei infracțiuni. Cum o simplă lovire se poate transforma în lovitură cauzatoare de moarte. Cum răspunsul cu lovire la lovire nu este legitimă apărare. Cum amenințările pot duce la hărțuire. Cum o postare pe paginile de socializare poate să se transforme într-o infracțiune.
De asemenea, au aflat cum pot să devină victime ale infracțiunilor și cum se pot proteja. Care sunt măsurile preventive pe care le au la îndemână și de care e important să țină cont pentru a evita victimizarea.
Totodată, au aflat că fiecare drept vine cu o obligație și că orice drept încălcat este o infracțiune, iar infracțiunea se pedepsește cu închisoarea.
Elevii au prezentat interes pentru mesajul transmis de polițiști. Au fost atenți, au pus întrebări pentru a-și clarifica anumite informații, au povestit experiențe personale și modul în care au acționat.
Pentru orice societate copiii, tinerii sunt cel mai de preț lucru, iar a investi în ei este cel mai important lucru, pentru că viitorul oricărei societăți este direct dependent de copiii, tinerii pe care îi formează.