Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Cum să treci prin durere și să mergi mai departe - 9 ore în urmă
De nouă ani, Viorelia Butcure din Cupșeni realizează adevărate bijuterii din mărgele - 11 ore în urmă
Se anunță un nou weekend plin cu distracție pe Pârtia Olimpică Borșa - 12 ore în urmă
Ați văzut-o? O femeie din Vișeu de Jos e de negăsit de câteva zile - 12 ore în urmă
„Povestea vasului de lut” continuă la Muzeul de Istorie și Arheologie Maramureș - 12 ore în urmă
2024 – anul expozițiilor, evenimentelor și digitalizării la Muzeul de Mineralogie din Baia Mare - 16 ore în urmă
Ziua Culturii Naționale a fost celebrată și la Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” Baia Mare - 16 ore în urmă
Concursul regional „Eminescu – Luceafăr, Eu – o mică stea” din Târgu Lăpuș a reunit și de această dată foarte mulți participanți talentați - 16 ore în urmă
Lect. dr. Dan Siserman a lansat cartea „Vremea magicienilor. Wittgenstein, Benjamin, Cassirer, Heidegger și marele deceniu al filosofiei (1919–1929)” - 17 ore în urmă
Teatrul Ararat, turneu în Germania și Austria cu spectacolul ”Pe mine, mie… redă-mă” - 18 ore în urmă
Polițiștii, de vorbă cu elevii; Care au fost temele dezbătute
Marți, 15 februarie, Școala Gimnazială „Petofi Sandor” din Coltău a fost gazda polițiștilor Biroului Siguranța Școlară și a celor de Prevenire, care s-au întâlnit cu elevii de gimnaziu pentru a discuta despre răspunderea penală a minorilor și victimizarea acestora, precum și despre siguranța lor în mediul online.
Polițiștii le-au vorbit elevilor despre infracțiunile pe care ei le pot comite în mediul școlar, fie că sunt fizic la școală sau în online. Care sunt sancțiunile faptelor lor. Ce poate păți un minor autor al unei infracțiuni. Cum o simplă lovire se poate transforma în lovitură cauzatoare de moarte. Cum răspunsul cu lovire la lovire nu este legitimă apărare. Cum amenințările pot duce la hărțuire. Cum o postare pe paginile de socializare poate să se transforme într-o infracțiune.
De asemenea, au aflat cum pot să devină victime ale infracțiunilor și cum se pot proteja. Care sunt măsurile preventive pe care le au la îndemână și de care e important să țină cont pentru a evita victimizarea.
Totodată, au aflat că fiecare drept vine cu o obligație și că orice drept încălcat este o infracțiune, iar infracțiunea se pedepsește cu închisoarea.
Elevii au prezentat interes pentru mesajul transmis de polițiști. Au fost atenți, au pus întrebări pentru a-și clarifica anumite informații, au povestit experiențe personale și modul în care au acționat.
Pentru orice societate copiii, tinerii sunt cel mai de preț lucru, iar a investi în ei este cel mai important lucru, pentru că viitorul oricărei societăți este direct dependent de copiii, tinerii pe care îi formează.