Elevii sunt invitați să se înscrie la cea de-a IV-a ediție a Proiectului Eparhial Cultural-Teologic „Mihai Eminescu – poet român al rugăciunii și meditației” - 34 minute în urmă
Fotograful maramureșean Ilie Tudorel vernisează la Madrid expoziția „Comorile României” - 4 ore în urmă
PS Timotei Sătmăreanul a slujit în această duminică la Mănăstirea Măriuș - 7 ore în urmă
Rezultate bune obținute de Academia de Şah Maramureş la Nyíregyháza - 7 ore în urmă
Cum va fi marcată Ziua Culturii Naționale la Muzeul Satului din Baia Mare - 8 ore în urmă
În Baia Mare se organizează un atelier practic de literație pentru învățători și educatori - 9 ore în urmă
Tradiție și culoare: Sighetu Marmației a găzduit a XXXII-a ediție a Festivalului Internațional de Colinde, Datini și Obiceiuri de Iarnă la Ucraineni - 9 ore în urmă
Maramureșencele Nicola Codrea și Sara Sitar, vicecampioane naționale la categoria U14 dublu fete la Campionatele Naționale Individuale Indoor - 10 ore în urmă
Intervenție de urgență la biserica de lemn din Buteasa; Se află în cea mai avansată stare de degradare dintre toate bisericile de lemn maramureșene - 11 ore în urmă
PS Timotei Sătmăreanul își serbează ziua de naștere - 12 ore în urmă
Prevenirea consumului de substanțe interzise în liceele din Sighetu Marmației
Polițiștii de prevenire împreună cu cei de la Centrul de Evaluare Consiliere și Prevenire Antidrog, cu sprijinul Primăriei Sighetu Marmației au demarat un periplu prin liceele din municipiu, cu scopul prevenirii consumului de substanțe interzise în rândul tinerilor.
Mesajele transmise elevilor sunt pe linia de competență a fiecărui specialist. Polițiștii de la antidrog le prezintă elevilor exemple din expertiza lor, cum ar fi efectele substanțelor interzise asupra organismului, precum și asupra psihicului, suferințele cu care se confruntă tinerii dependenți de substanțe, coșmarul recuperării, precum și drama imposibilității recuperării funcțiilor cognitive afectate de substanțele interzise.
Polițiștii de prevenire îi informează pe tineri cu privire la faptele penale pe care le pot comite în calitate de consumatori, modul în care minorii răspund penal, măsurile care se iau față de ei, precum și efectele care se produc în societate.
Fiecare consideră că are dreptul să facă ce dorește, dar uită că dreptul fiecăruia este până acolo unde nu încalcă dreptul celuilalt. Orice comportament care aduce atingere unui alt cetățean este sancționat de lege. Pentru că fiecare drept vine cu obligația aferentă.
„Da, dragi tineri, consumul nu este incriminat, dar comportamentul agresiv care survine odată cu instalarea dependenței este incriminat. Odată devenit dependent ești predispus să furi, să tâlhărești, să omori, pentru că suferința provocată de sevraj este insuportabilă.
Aveți dreptul să vă experimentați curiozitățile, sunteți liberi să o faceți, dar informați-vă înainte și asupra riscurilor. Și nu doar asupra riscurilor care vă aduc atingere vouă, ci asupra ricurilor care aduc atingere celorlalți, pentru că asta ne face oameni, empatia și compasiunea față de ceilalți.
Activitățile continuă și în perioada următoare. Polițiștii doresc să se întâlnească cu cât mai mulți tineri, pentru ca aceștia să primească informații corecte și să ia decizii în cunoștință de cauză” – precizează IPJ Maramureș.