Florian Mătăsaru, dirijorul Fanfarei Municipale, împlinește astăzi o frumoasă vârstă - 57 minute în urmă
Călătoria lui Anton Joseph la Nürnberg pe vremea COVIDULUI-19 – proză scurtă de Marian Ilea - 1 oră în urmă
Ce putem face cu mâncarea care ne-a rămas după Masa de Crăciun - 2 ore în urmă
Elevii Ansamblului „Flori de Maramureș”, participanți ai Festivalului de datini și obiceiuri de iarnă „Marmația” - 2 ore în urmă
Tinerii parohiei Dumbrăvița duc tradiția mai departe; Au colindat întreg satul, aducând bucurie și lumină prin scenetele tradiționale „Irod” și „Irodaş” - 16 ore în urmă
17 zile libere în 2025 pentru angajații din România - 17 ore în urmă
În a treia zi de Crăciun, ierarhii maramureșeni au slujit la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare - 18 ore în urmă
În a doua zi de Crăciun, în Bogdan Vodă, pe Valea Izei, s-a organizat joc - 19 ore în urmă
Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Între Trecut și Viitor – Reflecții la cumpăna dintre ani - în urmă
Diana Topan și Dorin Filip au lansat cântecul „Dragoste, parfum de floare rară” - în urmă
Recomandările polițiștilor din cadrul Biroul Siguranța Școlară cu ocazia reluării cursurilor în învățământul preuniversitar
Începând cu data de 5 mai s-au reluat cursurile în învățământul preuniversitar, cu prezența fizică a elevilor, în funcție de scenariile de funcționare propuse pentru fiecare unitate de învățământ preuniversitar de către Consiliile de Administrație ale acestora.
Astfel, în județul Maramureș există 361 de unități de învățământ care își desfășoară cursurile după scenariul 1, cu participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, iar 35 de unități după scenariul 2, adică cu participarea fizică a tuturor preșcolarilor, elevilor din învățământul primar și clasele terminale.
Cu această ocazie, polițiștii maramureșeni vor veghea și monitoriza procesul de afluire/defluire în/de la unitățile de învățământ, astfel încât să se asigure un climat de siguranță care să contribuie la acumularea de noi deprinderi și cunoștințe în urma activităților didactice specifice.
De asemenea, polițiștii Biroului Siguranță Școlară reamintesc faptul că, în conformitate cu regulamentele școlare în vigoare și prevederile Ministerului Sănătății, este interzis, atât accesul în școală, cât și în curtea unităților de învățământ a părinților, aparținătorilor și altor însoțitori, în afara cazurilor excepționale, când este necesară aprobarea conducerii unităților de învățământ.
„Cu toții, în calitate de părinți, suntem preocupați de siguranța copiilor noștri, de aceea vă sfătuim să evitați aglomerarea zonelor adiacente unităților școlare și vă asigurăm că atât poliția cât și personalul didactic supraveghează cu maximă atenție și responsabilitate accesul, respectiv ieșirea elevilor la și de la cursuri.
Este bine să reamintim, acum, cu ocazia acestui nou început școlar că, normele de prevenire și combatere a virusului COVID-19 presupun portul măștii de protecție în spațiile publice, precum și distanțarea fizică a persoanelor aflate în proximitatea unității de învățământ. Respectând aceste reguli, oferim șansa copiilor de a se bucura de activitățile școlare și de interacțiunea mult așteptată cu colegii lor.
Dezvoltarea unor deprinderi de viață sănătoasă la copii, presupune sprijinirea acestora în a deveni independenți și responsabili. Astfel, învățați-l pe copilul dumneavoastră să traverseze corect strada – explicați-i care sunt locurile permise, cum trebuie să se asigure în prealabil, să treacă în pas vioi, dar nu în fugă și să nu fie preocupat de alte activități, ca de pildă utilizarea telefonului mobil – opriți-vă în a face mereu dumneavoastră toate acestea, în locul lui!” – precizează polițiștii.