Ninsori de aprilie în Maramureș | video - 44 minute în urmă
Egal pentru Minaur la Satu Mare în a treia etapă din play-off - 2 ore în urmă
Știința Explorări, învinsă în primul meci pentru locurile 7-8 - 3 ore în urmă
Trupa „Syn Ze Sase Tri” a făcut senzație în Baia Mare - 7 ore în urmă
Bârsana i-a fost leagăn, Maramureșul chemare – Povestea dascălului Petre Lenghel-Izanu - 7 ore în urmă
Proiectul Catehetic „Moștenitorii credinței ortodoxe strămoșești din Dumbrăvița Maramureșului” a ajuns la final - 8 ore în urmă
Pr. Adrian Dobreanu: Sfânta Cuvioasă Maria Egipteanca – pildă de multă nevoință prin adâncă și nesfârșită pocăință - 8 ore în urmă
„Comoara Iepurașului” îi așteaptă pe cei mici la Satulung - 9 ore în urmă
Târgul de Florii – Meșteri și Meșteșuguri Tradiționale Maramureșene va avea loc în Baia Mare - 10 ore în urmă
Concert de pricesne și muzică religioasă „Din suflet de creștin” - 11 ore în urmă
Respectați muntele și sfaturile jandarmilor montani
Jandarmii montani maramureşeni sunt prezenţi în zona staţiunilor montane şi pe traseele turistice din judeţ pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică, pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor şi pentru salvarea celor aflaţi în dificultate.
Recomandările pe care le fac jandarmii pentru această perioadă sunt legate în primul rând de respectarea unor reguli de bază în ceea ce privesc măsurile de prevenire a răspândirii infecţiilor cu SARS-COV 2 și de respectarea de către turişti a unor reguli de bază atunci când se află în natură.
Ținând cont de faptul că în această perioadă unele persoane doresc să desfăşoare activităţi în aer liber, jandarmii maramureşeni reamintesc tuturor cetăţenilor să respecte prevederile Legii nr. 54 din 2012, privind desfăşurarea activităţilor de picnic, care reglementează aceste activităţi desfăşurate pe domeniul public ori privat al statului şi al unităţilor administrativ-teritoriale cu scopul prevenirii, reducerii şi eliminării impactului negativ asupra mediului, asupra stării de sănătate a populaţiei, generat de practicarea inadecvată a activităţilor de picnic.
De asemenea, iubitorii de drumeţii montane sunt sfătuiţi să respecte regulile muntelui, să nu lase în urma lor resturi menajere depozitate în spaţii neamenajate şi să nu distrugă mediul înconjurător prin diverse acţiuni neconforme cu protejarea acestuia, să fie echipaţi adecvat, cu bocanci şi cu un rucsac cu strictul necesar, să nu aprindă focul în locurile neamenajate, să nu distrugă semnele de orientare turistică ale traseelor şi să nu intre cu autoturismele în zonele marcate, să nu se abată de la traseele marcate pentru a nu întâmpina probleme nedorite.
Este indicat ca înainte de începerea unui traseu, aceştia să anunţe jandarmii montani din zonă cu privire la numărul de participanţi, precum şi ruta / traseul turistic pe care urmează să-l parcurgă. În situația în care este semnalată prezența unui urs, este indicat să vă adăpostiți în locuinţe sau alte spaţii care vă asigură protecţia, să nu vă apropiați de el pentru a face fotografii, să nu îl hrăniți, să nu aruncați cu pietre sau alte obiecte, să faceți zgomot, gălăgia sperie ursul și astfel poate fi ținut la distanță,
Jandarmii maramureşeni reamintesc cetăţenilor că pentru orice problemă întâmpinată în zona montană să apeleze cu încredere la ajutorul oferit de jandarmii montani.