„Dar de suflet pentru mama”: În Târgu Lăpuș se organizează un concurs special cu prilejul zilei de 8 Martie - 9 ore în urmă
„Iubește Moroșenește”: Artiști de renume vor aduce voia bună la evenimentul devenit deja tradiție - 11 ore în urmă
Teatrul Municipal Baia Mare anunță premiera spectacolului „Gregor” pe 15 februarie - 14 ore în urmă
Noi percheziții în cazul campaniei lui Călin Georgescu - 15 ore în urmă
Vitrina de carte a Bibliotecii Județene „Petre Dulfu”: În memoriam Dr. Ilie Gherheș (1 ianuarie 1962 – 11 februarie 2025) - 15 ore în urmă
Artista Gabriela Ardusătan împlinește azi o frumoasă vârstă - 15 ore în urmă
În Sighetu Marmației va avea loc un simpozion omagial în memoria poetului Grigore Vieru - 15 ore în urmă
Copiii români din Lyon sunt invitați la un atelier de lectură; Poveștile vor fi citite de vişeuanca Anuţa Pop - 16 ore în urmă
Muzeul Satului Maramureșan din Sighet, printre cele mai apreciate muzee din România - 16 ore în urmă
12 februarie: Lună plină – Luna Zăpezii - 16 ore în urmă
„Siguranţa este un drept al tuturor” – campanie de prevenire a violenței iniţiată de Poliţia Română
În perioada iulie-decembrie 2023, la nivel naţional se derulează campania de prevenire a violenţei de gen „Siguranţa este un drept al tuturor”. Campania a fost iniţiată de Poliţia Română în parteneriat cu Fundaţia Sensiblu şi Agenţia ONU pentru refugiaţi – UNHCR.
Scopul campaniei este de a proteja şi promova drepturile persoanelor expuse la riscul violenţei de gen, în special a persoanelor refugiate în contextul crizei din Ucraina, prin oferirea de sprijin, informaţii şi resurse.
„Dar ce este violenţa de gen? Violenţa de gen face referire la orice act dăunător care este săvârşit împotriva voinţei unei persoane şi care se bazează pe diferenţele atribuite social între femei şi bărbaţi.
Poliţiştii maramureşeni vor organiza întâlniri cu grupuri ţintă, atât cetăţeni români cât şi ucraineni, vor oferi sprijin şi vor distribui materiale informative cu modalităţile de recunoaştere a formelor de violenţă, de prevenire a acestora, precum şi de sesizare a lor.
Campania se adresează şi martorilor situaţiilor de violenţă de gen şi celor cărora victimele le solicită ajutor, pentru că violenţa unei persoane, indiferent de modul în care se manifestă, nu este o problemă privată, ci este o încălcare a drepturilor omului, iar decizia de a interveni poate salva o viaţă”, informează IPJ Maramureș.