Trei nominalizări pentru ”Tricolorul lunii martie” - 5 ore în urmă
Când nesimțirea devine principiu moral - 7 ore în urmă
Ziua Porților Deschise la Jandarmeria Maramureș - 8 ore în urmă
Tinerii din Sighet scapă de chirii exorbitante - 8 ore în urmă
Elevii Colegiului „Dragoș Vodă” din Sighet au demonstrat, încă o dată, pasiune și performanță în științele naturii - 8 ore în urmă
Duminica Floriilor: În Ciocotiș se va desfășura cea de-a X-a ediție a Concertului de pricesne „Patimile Domnului” - 9 ore în urmă
„La crucea Ta cu toți venim”: Concert extraordinar de pricesne organizat în Sat Șugatag - 11 ore în urmă
În Baia Mare va avea loc Târgul de Florii – meșteri și meșteșuguri tradiționale maramureșene - 12 ore în urmă
Elevi premiați în cadrul concursului organizat de Jandarmeria Maramureș - 12 ore în urmă
Posibile modificări ale regulilor din fotbal: noile propuneri ale IFAB - 12 ore în urmă
Situație disperată: 26 de bărbați ucraineni au trecut din Ucraina în România atât prin apa râului Tisa, cât și pe la frontiera alpină
În data de 19 martie, în intervalul orar 00.00-16.00, au intrat în România, prin Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației, 811 persoane și 98 autoturisme. Din cele 811 de persoane, 649 sunt cetățeni ucraineni. Până la ora 16.00 nu au fost solicitări de azil în Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației.
Polițiștii de frontieră maramureșeni au depistat la granița județului Maramureș cu Ucraina, în data de 18 martie, 26 cetățeni ucraineni, bărbați cu vârste cuprinse între 18 și 59 de ani, care au trecut din Ucraina în România, atât prin apa râului Tisa, cât și pe la frontiera alpină. Toți cetățenii ucraineni au solicitat o formă de protecție statului român, fapt pentru care s-au demarat procedurile specifice în astfel de cazuri.
Pompierii maramureșeni au transportat 14 persoane cu autospeciala din dotare, însoțiți de jandarmi, la Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Maramureș.
În prezent nu sunt persoane cazate în tabăra operaționalizată de pompierii maramureșeni la Sighetu Marmației. Sunt asigurate 160 locuri pentru cazare, care pot fi suplimentate în funcție de evoluția situației.
Polițiști, jandarmi și polițiști locali sunt prezenți în zona limitrofă a punctului de trecere a frontierei pentru a se asigura că cetățenii veniți din Ucraina nu sunt expuși victimizării. În sprijinul jandarmilor maramureșeni sunt prezente efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Brașov.
Sunt asigurate și identificate în alte locații (pensiuni, hoteluri, locații ale cultelor religioase, locații ale autorităților administrației publice locale, unități de învățământ etc.) peste 8.900 locuri de cazare pentru cetățenii din Ucraina. Locurile de cazare pot fi suplimentate în funcție de evoluția evenimentelor și a fluxului de persoane în Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației.
Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Maramureș din Șomcuta Mare are un grad de ocupare de 28%. Sunt cazați în prezent 19 cetățeni ucraineni.