Share
Șoferi depistați în weekend fără permis și în stare de ebrietate

Șoferi depistați în weekend fără permis și în stare de ebrietate

Duminică dimineaţa, în jurul orei 8.00, poliţiştii au fost anunțați că la ieşire din localitatea Ţicău s-a produs un accident de circulaţie. Un tânăr de 33 de ani, din localitate, care se afla la volanul unui autoturism, a pierdut controlul direcţiei de mers într-o curbă periculoasă, a părăsit partea carosabilă şi s-a oprit într-un copac de pe marginea râului Someş. În autoturism, în calitate de pasageri, se aflau alţi trei tineri. Șoferul avea 0.70 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, s-a constatat că avea dreptul de a conduce suspendat. Șoferul şi doi pasageri au fost transportaţi la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. În cauză se efectuează cercetări pentru vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Tot duminică, dar după ora 21.00, poliţiştii din Borşa au identificat un bărbat (de 42 de ani) care conducea mașina, deși avea 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, acesta avea permisul de conducere anulat din 2017. Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările, urmând a dispune măsuri legale.

Tot în acest final de săptămână, poliţiştii au întocmit dosare penale şi continuă cercetările faţă de alte cinci persoane care au comis infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice. Este vorba de trei bărbaţi care au condus autovehicule fără să deţină acest drept şi doi care au condus în stare de ebrietate.

„Aplicarea unor sancțiuni pentru încălcarea normelor de circulație pe drumurile publice este o situație care impune verificări suplimentare efectuate de polițist, cu atât mai mult dacă încălcările presupun aplicarea unor măsuri complementare, cum sunt aceea de reținere a permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce sau de retragere a certificatului de înmatriculare, care se aplică în situații care privesc punerea în pericol a siguranței circulației.

În îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, polițiștii interacționează cu cetățenii fără atingerea documentelor de către cadrele de poliție, această practică putând fi exceptată în cazul necesității efectuării de verificări suplimentare.

Personalul abilitat să verifice documentele poate solicita conducătorului auto să i le prezinte, arătându-le la geamul lateral al portierei sau parbriz, acesta având dreptul să le fotografieze.

În cazul în care este necesară semnarea unui document, se solicită persoanei în cauză să folosească un pix propriu, iar în cazul în care acesta nu are asupra sa, i se va pune la dispoziție un instrument de scris, care în prealabil, a fost dezinfectat, iar după utilizare va fi dezinfectat”, precizează reprezentanții IPJ Maramureș.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.



Publicat în:

Lasă un comentariu