Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Cum să treci prin durere și să mergi mai departe - 9 ore în urmă
De nouă ani, Viorelia Butcure din Cupșeni realizează adevărate bijuterii din mărgele - 11 ore în urmă
Se anunță un nou weekend plin cu distracție pe Pârtia Olimpică Borșa - 11 ore în urmă
Ați văzut-o? O femeie din Vișeu de Jos e de negăsit de câteva zile - 12 ore în urmă
„Povestea vasului de lut” continuă la Muzeul de Istorie și Arheologie Maramureș - 12 ore în urmă
2024 – anul expozițiilor, evenimentelor și digitalizării la Muzeul de Mineralogie din Baia Mare - 16 ore în urmă
Ziua Culturii Naționale a fost celebrată și la Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” Baia Mare - 16 ore în urmă
Concursul regional „Eminescu – Luceafăr, Eu – o mică stea” din Târgu Lăpuș a reunit și de această dată foarte mulți participanți talentați - 16 ore în urmă
Lect. dr. Dan Siserman a lansat cartea „Vremea magicienilor. Wittgenstein, Benjamin, Cassirer, Heidegger și marele deceniu al filosofiei (1919–1929)” - 17 ore în urmă
Teatrul Ararat, turneu în Germania și Austria cu spectacolul ”Pe mine, mie… redă-mă” - 17 ore în urmă
„Zbor spre infern”: Activitate în cadrul proiectului care vizează consumul droguri în rândul tinerilor
Miercuri, 16 februarie, polițiștii de prevenire împreună cu reprezentanți ai Centrului de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog au desfășurat primele activități în cadrul proiectului „Zbor spre infern” la Colegiul Național „Vasile Lucaciu” din Baia Mare. Proiectul vizează consumul de substanțe interzise și are ca scop prevenirea acestuia.
La activități au participat peste 100 de elevi de nivel liceal. Activitățile au debutat cu prezentarea mărturiei unui fost consumator de droguri, Robert, care a reprezentat punctul de pornire al discuțiilor. Reprezentantul C.P.E.C.A. a dezbătut cu tinerii efectele drogurilor, consecințele în plan fizic și psihic. Le-a prezentat exemple din munca sa cu tineri consumatori, atitudinile acestora, negarea adevărului crunt că sunt dependenți.
Polițistul de prevenire le-a vorbit tinerilor despre implicațiile legale ale consumului, deținerii și traficului de droguri, infracțiunile pe care le pot comite sub influența acestora, precum și despre formele de victimizare a consumatorilor de droguri.
Consumul de droguri ia amploare în rândul tinerilor, iar vârsta de debut scade tot mai mult. Subiectul drogurilor este un subiect sensibil de abordat, este un subiect greu de discutat. Pentru că tinerii nu sunt deschiși, ascund acest comportament din diferite motive, ușor de înțeles.
„Ce putem face? În calitate de părinţi să fim mai atenţi la nevoile emoţionale ale copiilor noştri şi nu la cele materiale. Medicamentul pentru toate problemele de suflet ale copiilor noştri este iubirea, afecţiunea, interesul nostru, al părinţilor, în primul rând, apoi al şcolii, manifestat faţă de problemele, fricile, angoasele cu care se confruntă copiii/tinerii noştri, într-o societate cu viitor incert, plină de tot felul de tentații, dominată de puterea banului” – precizează polițiștii.