Operațiune de salvare din munți de aproape 10 ore. S-a chemat în sprijin și un elicopter - 55 minute în urmă
Meșterul popular Doinița Mercea i-a învățat pe elevii Școlii Populare de Artă Baia Mare tainele picturii icoanelor pe sticlă - 1 oră în urmă
La taifas cu Eduard Keller, cel care a creat brandul băimărean One Jazz Festival - 2 ore în urmă
Programul liturgic la Catedrala Episcopală din Baia Mare în săptămâna a V-a din Postul Mare - 2 ore în urmă
Elevi de la „Șincai” vor participa la etapa națională a olimpiadelor de Fizică, Geografie și Istorie - 2 ore în urmă
Înot: Opt medalii obținute de sportivii C.S.M. Baia Mare la Campionatul regional de cadeți 12-13 ani - 4 ore în urmă
Festivalul Răstăuțelor are loc la Muzeul Satului din Baia Mare în 24 mai - 4 ore în urmă
„Redescoperă Maramureșul” – infotripul care transformă județul în Capitala Turismului Românesc - 5 ore în urmă
Netanyahu și Orban sfidează justiția globală - 5 ore în urmă
Accident în lanț pe DJ 187, în Repedea - 5 ore în urmă
„Zbor spre infern”: Activitate în cadrul proiectului care vizează consumul droguri în rândul tinerilor
Miercuri, 16 februarie, polițiștii de prevenire împreună cu reprezentanți ai Centrului de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog au desfășurat primele activități în cadrul proiectului „Zbor spre infern” la Colegiul Național „Vasile Lucaciu” din Baia Mare. Proiectul vizează consumul de substanțe interzise și are ca scop prevenirea acestuia.
La activități au participat peste 100 de elevi de nivel liceal. Activitățile au debutat cu prezentarea mărturiei unui fost consumator de droguri, Robert, care a reprezentat punctul de pornire al discuțiilor. Reprezentantul C.P.E.C.A. a dezbătut cu tinerii efectele drogurilor, consecințele în plan fizic și psihic. Le-a prezentat exemple din munca sa cu tineri consumatori, atitudinile acestora, negarea adevărului crunt că sunt dependenți.
Polițistul de prevenire le-a vorbit tinerilor despre implicațiile legale ale consumului, deținerii și traficului de droguri, infracțiunile pe care le pot comite sub influența acestora, precum și despre formele de victimizare a consumatorilor de droguri.
Consumul de droguri ia amploare în rândul tinerilor, iar vârsta de debut scade tot mai mult. Subiectul drogurilor este un subiect sensibil de abordat, este un subiect greu de discutat. Pentru că tinerii nu sunt deschiși, ascund acest comportament din diferite motive, ușor de înțeles.
„Ce putem face? În calitate de părinţi să fim mai atenţi la nevoile emoţionale ale copiilor noştri şi nu la cele materiale. Medicamentul pentru toate problemele de suflet ale copiilor noştri este iubirea, afecţiunea, interesul nostru, al părinţilor, în primul rând, apoi al şcolii, manifestat faţă de problemele, fricile, angoasele cu care se confruntă copiii/tinerii noştri, într-o societate cu viitor incert, plină de tot felul de tentații, dominată de puterea banului” – precizează polițiștii.