O casă din Baia Mare a fost cuprinsă de foc - 10 ore în urmă
Patinaj artistic – românca Julia Sauter la Campionatul European - 10 ore în urmă
Crin Antonescu validat de PNL drept candidat al Coaliției - 11 ore în urmă
Palmares impresionant obținut de elevii Liceului „Petru Rareș” Târgu Lăpuș la Concursul Internațional de Poezie „Ocrotiți de Eminescu” - 11 ore în urmă
Cele mai vechi urme de locuire din Eurasia, pe teritoriul României - 14 ore în urmă
Cine sunt elevii maramureșeni clasați pe podium la Concursul Interjudețean de Matematică ,,Argument” - 14 ore în urmă
În duminici și sărbători, numeroși credincioși urcă dealul la Mănăstirea Petrova - 15 ore în urmă
Doi elevi de la Colegiul de Artă din Baia Mare, premii deosebite la Concursul Internațional de Interpretare Muzicală ”Emanuel Elenescu” - 16 ore în urmă
PS Timotei Sătmăreanul a slujit la Mănăstirea Bixad - 16 ore în urmă
Șezătoarea din Suciu de Sus a creat o punte între generații - 16 ore în urmă
195 mii de lei pentru implementarea proiectului „Primul ghiozdan”, pentru anul şcolar 2020-2021
În ședința ordinară a autorităților județene din luna iunie a fost aprobată participarea județului Maramureș la realizarea proiectului „Primul ghiozdan” pentru anul şcolar 2020-2021 și alocarea în acest scop a sumei de 195 mii lei din bugetul județului.
Proiectul „Primul ghiozdan” este destinat elevilor înscrişi în clasa pregătitoare în anul şcolar 2020-2021, din oraşele şi comunele judeţului şi reprezintă o acţiune de interes public judeţean.
Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş a transmis situaţia elevilor înscrişi în clasa pregătitoare, în anul şcolar 2020-2021, la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale din judeţ, respectiv oraşe şi comune, exceptând municipiul Baia Mare, care desfășoară acest program din resurse proprii.
Potrivit datelor comunicate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş, până la finalul săptămânii trecute erau înscriși în clasa pregătitoare un număr de 3.124 de elevi.
Fiecare elev elegibil în cadrul proiectului va primi ghiozdan echipat cu: penar, creioane colorate, creion grafit, ascuțitoare, radieră, lipici solid, hârtie glasată, bloc mic de desen, caiet cu pătrățele, caiet tip I 24 file.
Autoritățile județene au mai precizat că momentul implementării proiectului stă sub semnul incertitudinii începerii fizice a cursurilor. Decizia reluării cursurilor în sălile de clasă ține de Ministerul Educației și de strategia națională, iar în măsura în care cursurile se vor relua tot în sistem online, proiectul va fi decalat până la momentul reluării lor în format fizic.