În Tăuții Măgherăuș se organizează competiția Trofeul BST Arena - 38 minute în urmă
Unitatea canină a Salvamont Borșa și-a reconfirmat brevetul de căutare în avalanșă și mediu natural - 1 oră în urmă
Lecție interactivă la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș - 1 oră în urmă
Baia Mare colectează responsabil - 1 oră în urmă
13 Februarie – Ziua Internațională a Radioului - 1 oră în urmă
Seară de film la Casa de Cultură din Târgu Lăpuș - 2 ore în urmă
Winter Tour la Borșa; Se anunță un weekend cu distracție - 2 ore în urmă
Jubileul artiștilor la Galeria de Artă U.A.P. Baia Mare; Sunteți invitați să admirați expoziția „De-spre credință” - 3 ore în urmă
Final de mandat la Cotroceni - 14 ore în urmă
Situația gripei în Maramureș: Trei decese și sute de cazuri raportate - 14 ore în urmă
31 de microbuze electrice pentru transportul elevilor din Maramureș
Aleșii județeni, întruniți zilele trecute în ședință ordinară, au votat o serie de proiecte importante pentru dezvoltarea județului, printre care și proiectul privind achiziționarea a 31 de microbuze electrice, care vor fi date în folosință școlilor din mediul rural pentru realizarea transportului elevilor la unitățile de învățământ.
Selecția comunelor maramureșene care vor primi câte un microbuz electric 16+1 locuri s-a realizat în urma aplicării criteriilor de prioritizare conform ghidului solicitantului. Cele 31 de UAT-uri sunt: Satulung, Bârsana, Suciu de Sus, Coroieni, Poienile de sub Munte, Ardusat, Cernești, Copalnic-Mănăștur, Fărcașa, Repedea, Rozavlea, Băița de sub Codru, Coltău, Dumbrăvița, Giulești, Ieud, Recea, Rona de Sus, Șișești, Strâmtura, Bogdan Vodă, Cicârlău, Mireșu Mare, Moisei, Oncești, Petrova, Vișeu de Sus, Călinești, Remetea Chioarului, Șieu, Săpânța.
Obiectivul principal al proiectului este facilitarea și asigurarea accesului copiilor la educație. De asemenea, prin asigurarea de microbuze noi, electrice, se îmbunătățesc și condițiile în care sunt transportați copiii la unitățile de învățământ, cele folosite în prezent având peste 10-15 ani vechime.
Valoarea proiectului este de 31,4 milioane lei – 30,17 de milioane sunt asigurați prin PNRR, iar 1,25 milioane lei sunt asigurați din bugetul județului Maramureș.
Foto arhivă