Share
4 variații distractive ale jocului de poker

4 variații distractive ale jocului de poker

Pokerul este, fără dar și poate, cel mai captivant joc de cărți din istorie. Din acest simplu motiv se și bucură de o mare popularitate în întreaga lume. Are o istorie extrem de bogată și vine într-o sumedenie de versiuni, care mai de care mai palpitante.

 

În afară de jocul propriu-zis de cărți, pokerul este și un joc care implică multă psihologie umană. Dacă nu stăpânești această armă, nu poți avea succes la joc. În ziua de astăzi, poate fi jucat și pe internet, la mai multe cazinouri online de top licențiate la noi în țară.

 

Câteva exemple de platforme cu poker pe care ți le recomandăm sunt Vlad Cazino, Unibet, PlayGG, Pokerstars și 888. La acestea vei găsi în mare parte Texas Hold’em și Omaha, dar sub tot felul de forme. Despre aceste 2 variații vom discuta și în articolul nostru, dar îți vom mai menționa încă alte două. Acelea vor fi cel puțin la fel de interesante ca primele.

Texas Hold’em

 

Aceasta este cea mai populară versiune de poker și este cea mai des utilizată la turnee de top, inclusiv la World Series of Poker. Hold’em este o combinație ideală de simplitate dar și de complexitate strategică. Altfel spus, regulile jocului sunt foarte simple și îți va fi extrem de ușor să le înveți. Dar să stăpânești jocul este cu totul altă problemă.

 

În acest joc, fiecare jucător de la masă primește câte 2 cărți pe care numai el le va cunoaște. De asemenea, se pun la comun alte 5 cărți care la început sunt cu fața în jos. Într-un joc, vor avea loc mai multe runde de pariere, iar fiecare aduce cu sine prezentarea unor cărți comune.

 

Ideea este să faci o mână mai bună decât a altor jucători, dar ca să reușești asta, ai nevoie de decizii strategice. Poți juca și la cacealma, adică să plusezi la pariuri și să dai impresia celorlalți jucători că ai o mână mai bună. Dar dacă joci prea mult în acest fel, vei deveni previzibil. Așadar, Texas Hold’em implică multă psihologie.

Omaha

 

Aceasta este o altă versiune populară de poker și are multe similarități cu Hold’em. Așadar, nu ai scăpat nici aici de armele psihologice pe care trebuie să le folosești. Sunt totuși și diferențe substanțiale. În Omaha, fiecare jucător primește câte 4 cărți în loc de 2. O altă diferență este aceea că jucătorii trebuie să folosească în mâna finală numai 2 cărți dintre acestea 4, alături de alte 3 cărți comune.

 

Astfel, apare o nouă decizie esențială: la ce cărți vei renunța? Pe deasupra, mai multe cărți pentru fiecare jucător se traduce printr-un potențial mai mare pentru mâini puternice. Astfel, datele problemei se schimbă și pentru că mizele pot fi mai mari.

Seven-Card Stud

 

Aceasta este o versiune mai veche de poker din care a apărut și Texas Hold’em. Și aici ai nevoie de gândire strategică și psihologie și de fapt, nu există un joc de poker care să nu aibă și această dimensiune.

 

Diferențele față de versiunile de mai sus sunt și mai mari. Fiecare jucător va primi câte 7 cărți. Totuși, jocul începe cu acordarea a câte 2 cărți cu fața în jos pentru fiecare jucător și câte una cu fața în sus.

 

Apoi au loc mai multe serii de pariere și se adaugă pe parcurs restul de cărți, toate cu fața în sus. Scopul este, desigur, să faci cea mai bună mână posibilă. Mâna finală trebuie să fie alcătuită din: 2 cărți cu fața în jos + alte 3 cărți dintre cele 5 cu fața în sus.

 

În afară de jocurile psihologice, Seven-Card Stud necesită un spirit de observație ascuțit și o memorie excelentă. Așa poți evalua tăria fiecărei mâini și șansele tale de a câștiga. Versiunea de poker îți cere foarte multă răbdare și capacitate mare de adaptare.

Razz

 

Aceasta este una dintre cele mai interesante variante de poker pentru că scopul este total diferit. Aici trebuie să faci cea mai slabă mână de poker (văzută în modul convențional) ca să câștigi. Astfel, la Razz, cea mai bună mână devine A-2-3-4-5.

 

Acest obiectiv forțează jucătorii să gândească invers, deci cei care sunt familiarizați cu ierarhiile tradiționale vor avea viață foarte grea. Dacă te numeri printre ei, trebuie întotdeauna să iei decizii contraintuitive. Este clar o experiență unică la poker și ai nevoie și de multă disciplină și stăpânire de sine.

Concluzii

 

Acestea sunt doar 4 dintre numeroasele variații de poker, dar toate, chiar și Razz, au un lucru în comun: sunt jocuri psihologice. Trebuie să stăpânești bine acest domeniu și să iei astfel cele mai bune decizii. Chiar dacă armele sunt aceleași, trebuie folosite în moduri diferite. De aceea, jucătorii profesioniști se axează numai pe un singur tip de poker. Fiecare implică strategiile sale și o metodă de joc pe care nu le poți aplica la alte variante.

 

Dacă ești un jucător amator (sunt multe șanse să fii), îți recomandăm să le încerci pe toate. Fiecare vine la pachet cu multă distracție în felul său, deci pregătește-te pentru sesiuni de poker pe care nu vei avea cum să le uiți!


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.



Lasă un comentariu