Gările din Maramureș, incluse într-un contract de curățenie pe patru ani - 1 oră în urmă
Klaus Iohannis: „Pentru a scuti România de această criză, demisionez din funcția de președinte al României” - 2 ore în urmă
Trageri de instrucție în data de 12 februarie; Vezi unde - 4 ore în urmă
Un tablou de mare valoare a fost transportat în siguranță cu ajutorul jandarmilor maramureșeni - 5 ore în urmă
Se organizează Șezătoare la Muzeul Satului din Baia Mare - 5 ore în urmă
La mulți ani, salvatori ai munților! - 5 ore în urmă
Festivalul-concurs de muzică ușoară și populară „Starurile Viitorului” a reunit tineri talentați din întreaga țară - 6 ore în urmă
Sfântul Haralambie – de la sacralitate la tradiție în satul chiorean - 6 ore în urmă
FrieslandCampina își pregătește retragerea din România - 7 ore în urmă
În Asuaju de Sus: Consult oftalmologic gratuit - 7 ore în urmă
9 februarie – Ziua Internațională a Pizzei
Ziua Internațională a Pizzei este sărbătorită de gurmanzi pe data de 9 februarie. Pizza este unul dintre cele mai cunoscute și îndrăgite preparate din lume, având originea în Napoli, Italia. Pizza este o pâine plată, în formă rotundă, preparată la cuptor, acoperită cu sos de roșii, brânză și alte sosuri opționale. Nu se știe cu exactitate cine a inventat-o, întrucât acest fel de mâncare a devenit foarte popular în rândul săracilor, în special fiindcă era foarte ieftin de preparat, gustos și sățios.
Istoria pizzei moderne a început o dată cu aducerea roșiilor în Europa din America, în secolul XVI. La început se credea că ele sunt otrăvitoare, dar începând cu secolul XVIII, săracii din Napoli obișnuiau să pună sos de roșii peste pâinea lor plată. Așa s-a născut pizza pe care o cunoaștem astăzi. Cu timpul, pizza a devenit populară și în rândul turiștilor, care veneau special în zonele sărace din Napoli pentru a gusta diversele rețete de pizza. În zilele noastre există o gamă foarte variată de rețete ale acestui preparat, cele mai întâlnite fiind: Pizza Prosciuto, Pizza Prosciuto e Funghi, Pizza Capricciosa, Pizza Quattro Stagioni, Pizza Quattro Formaggi, care se regăsesc aproape peste tot în lume.
Larisa Viragh