KALMÁR ZOLTÁN: Toți pasionații de fotografie se întorc în locurile care i-au inspirat - 4 ore în urmă
Concursul ,,Flori cu șnur de mărțișor” și-a desemnat câștigătorii - 8 ore în urmă
O elevă de la Liceul Teoretic „Bogdan-Vodă” Vișeu de Sus, cel mai mare punctaj din Maramureș la faza județeană a Olimpiadei de Biologie - 9 ore în urmă
În comuna Fărcașa au demarat lucrările de modernizare a infrastructurii de iluminat public stradal - 9 ore în urmă
Horitoarea Floarea Ciuc din Breb a trecut la cele veșnice - 9 ore în urmă
Consultantul lui Călin Georgescu şi-a anunţat candidatura la alegerile prezidenţiale - 12 ore în urmă
Teofil Vlad, a cucerit cele mai înalte vârfuri de pe fiecare continent - 13 ore în urmă
Sportivi din cadrul Clubului Martial Arts Dojo Baia Mare, pe podium la Campionatul Național de Taekwon-do ITF - 13 ore în urmă
Eclipsa totală de Lună din 14 martie – un spectacol ceresc impresionant - 13 ore în urmă
La Muzeul Satului Baia Mare a debutat proiectul „Plantează o FLOARE, sădește un POM, fă-ți datoria de om”, alături de grupa mare C de la Grădinița cu Program Prelungit Târgu Lăpuș - 13 ore în urmă
9 februarie – Ziua Internațională a Pizzei
Ziua Internațională a Pizzei este sărbătorită de gurmanzi pe data de 9 februarie. Pizza este unul dintre cele mai cunoscute și îndrăgite preparate din lume, având originea în Napoli, Italia. Pizza este o pâine plată, în formă rotundă, preparată la cuptor, acoperită cu sos de roșii, brânză și alte sosuri opționale. Nu se știe cu exactitate cine a inventat-o, întrucât acest fel de mâncare a devenit foarte popular în rândul săracilor, în special fiindcă era foarte ieftin de preparat, gustos și sățios.
Istoria pizzei moderne a început o dată cu aducerea roșiilor în Europa din America, în secolul XVI. La început se credea că ele sunt otrăvitoare, dar începând cu secolul XVIII, săracii din Napoli obișnuiau să pună sos de roșii peste pâinea lor plată. Așa s-a născut pizza pe care o cunoaștem astăzi. Cu timpul, pizza a devenit populară și în rândul turiștilor, care veneau special în zonele sărace din Napoli pentru a gusta diversele rețete de pizza. În zilele noastre există o gamă foarte variată de rețete ale acestui preparat, cele mai întâlnite fiind: Pizza Prosciuto, Pizza Prosciuto e Funghi, Pizza Capricciosa, Pizza Quattro Stagioni, Pizza Quattro Formaggi, care se regăsesc aproape peste tot în lume.
Larisa Viragh