181 ani de la nașterea Reginei Elisabeta a României, poetă, eseistă și scriitoare - 5 ore în urmă
Amenzi mai mari, dar și noi drepturi pentru șoferi, în anul 2025 - 6 ore în urmă
Agentul de poliție rănit în accidentul de la Borșa are nevoie urgentă de sânge - 10 ore în urmă
Programul de vizitare a Memorialului Victimelor Comunismului și al Rezistenței de la Sighet, în aceste zile - 10 ore în urmă
Alocațiile de stat pentru copii vor crește de la 1 ianuarie 2025 - 1 zi în urmă
Mulți turiști au ales să petreacă Crăciunul la pensiunile din Maramureș - 1 zi în urmă
Programul ierarhilor maramureșeni, duminică, 29 decembrie - 1 zi în urmă
Se fac înscrieri la Raliul Zăpezii, aflat la cea de-a XV a ediție - 1 zi în urmă
Patinoarul, distracția copiilor aflați în vacanță - 1 zi în urmă
Florian Mătăsaru, dirijorul Fanfarei Municipale, împlinește astăzi o frumoasă vârstă - 1 zi în urmă
Activitatea filantropică a Episcopiei: În județul Maramureș și Sătmar se acționează în sprijinul fraților creștini ucraineni, în mod continuu! Ziua 72, bilanț!
Activitatea filantropică a Episcopiei: În județul Maramureș și Sătmar se acționează în sprijinul fraților creștini ucraineni, în mod continuu! Ziua 72, bilanț!
Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, activitățile sociale demarate de către reprezentanții Sectorului social-filantropic și misionar continuă în sprijinul refugiaților ucraineni.
În cursul zilei de astăzi, preacuviosul părinte Arhim. Dr. Macarie Motogna, exarhul mănăstirilor și starețul Mănăstirii Rohia împreună cu domnul primar Michel Senot din Saclay, Franța și domnul Marius Motogna au efectuat două vizite la refugiații ucraineni care sunt cazați la Mănăstirile Borșa Pietroasa și Petrova, pentru a identifica necesitățile acestor persoane.
De asemenea, la Mănăstirea Petrova a sosit un transport cu alimente perisabile și neperisabile pentru persoanele cazate aici precum și lucruri necesare pentru copiii care merg la școală în fiecare zi. Amintim faptul că la mănăstirea Izvorul Tămăduirii din Petrova, 50 de suflete au găsit liniște şi o nouă casă. Copiii lor învață în şcoala gimnazială din Valea Vişeului, o şcoală în care se predă majoritar în limba ucraineană. Pentru cei 20 de copiii, începerea şcolii reprezintă normalitatea. La mănăstire, înainte de fiecare masă, ei zic tatăl nostru sau cântă imnul Ucrainei.
Arhid. Adrian Dobreanu
Responsabil Comunicații Media-Online