Victoria Darvai – prima interpretă profesionistă din nordul țării - 2 ore în urmă
Îndrăgitele artiste Suzana și Daciana Vlad au primit butonul de argint pentru numărul mare de abonați de Youtube - 5 ore în urmă
Prof. dr. Ioan Dorel Todea, despre Hollósy Simon și fondatorii „Școlii de Pictură Băimărene” - 8 ore în urmă
La Borșa: Schi nocturn gratuit pentru localnici și turiști - 9 ore în urmă
La Șuior se deschide oficial sezonul de schi - 9 ore în urmă
Voluntarii de la Crucea Roșie-Filiala Maramureș au adus bucurie de sărbători, în casele multor familii din mediul rural - 11 ore în urmă
Subvenții APIA pentru crescătorii de vaci de lapte, în anul 2025 - 12 ore în urmă
Îndrăgita crainică TV Sanda Țăranu împlinește 86 de ani - 13 ore în urmă
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Sfântul Ioan Botezătorul - 14 ore în urmă
Praznicul Botezului Domnului la Catedrala Episcopală din Baia Mare - 15 ore în urmă
Bani europeni pentru dotarea IGSU cu elicoptere și pentru start-up-uri antreprenoriale
Infrastructura, sănătatea și educația sunt principalele domenii în care se vor investi bani europeni în implementarea unor proiecte de mare interes – a precizat Călin Bota, secretar de stat în cadrul Ministerului Fondurilor Europene (foto dreapta).
A și exemplificat cu niște sume și proiecte:
- 648 milioane de euro – pentru dotarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) cu elicoptere, ambulanțe, mașini de intervenție, dar și pentru apă și canalizare în localități
- 180 milioane de euro – proiecte pentru susținerea creării de locuri de muncă, precum și pentru combaterea sărăciei, a abandonului școlar și pentru contracte pentru inovație în domeniul IT.
În plus, managementul fondurilor structurale în domeniul dezvoltării regionale va fi descentralizat și se vor înființa opt Autorități de Management la nivelul celor opt regiuni de dezvoltare a României, pentru a apropia decizia de nivelul local și de beneficiari.
Iar prin Programul Operațional Capital Uman, guvernul a lansat 10 apeluri de proiecte în valoare de 250 de milioane de euro.
- 30 de milioane de euro sunt alocați pentru înființarea a 180 de start-up-uri de către antreprenorii români din diaspora, mizându-se pe crearea a circa 1000 de locuri de muncă.
- 20 de milioane de euro – destinați studenților în an terminal prin care se sprijină înființarea a 200 de start-up-uri în domeniile IT, robotică și automatizări industriale.
- 20 de milioane de euro – pentru programe de screening în sarcină. Aceste programe vizează identificarea riscurilor în timpul sarcinii și vine în ajutorul familiilor tinere.
”Aceasta este cea mai mare lansare de apeluri de proiecte făcută de Guvern, în care s-au avut în vedere mai multe grupe de beneficiari” – a precizat Călin Bota, președinte PNL Baia Mare și secretar de stat în cadrul Ministerului Fondurilor Europene.