Share
Decât să mărim prețul la bilete, mai bine micșorăm numărul de oameni din birourile URBIS

Decât să mărim prețul la bilete, mai bine micșorăm numărul de oameni din birourile URBIS

Două proiecte importante au fost retrase de pe ordinea de zi a ultimei ședințe a Consiliului Local Baia Mare: modificarea tarifelor de transport local din muncipiul reședință de județ și dizolvarea Fundației Baia Mare 2021. Practica primarului este tot mai frecventă și își poate găsi o explicație într-un exercițiu de imagine. Așa s-a procedat și anul trecut când a fost elaborat un proiect de hotărâre privind majorarea taxelor și impozitelor locale, după care inițiativa a fost anulată. La fel s-a întâmplat și de data aceasta, când municipalitatea a venit cu propunerea majorării tarifelor de transport local. Proiectul a fost inițiat de primarul Cătălin Cherecheș, la propunerea SC Urbis, și validat de către Asociația de Dezvoltare Intracomunitară.  Acum însă lucrurile s-au schimbat cu 180 de grade. ”Lipsa de eficiență a societății nu trebuie să însemne tarife și prețuri mai mari pentru cetățeni”, a spus  primarul Cătălin Cherecheș. El a mai spus că ”la SC Urbis lucrează aproape 400 de angajați, mulți dintre ei în birouri, și consider că este un număr prea mare”. Cu alte cuvinte, decât să se mărească tarifele de transport, mai bine se micșorează personalul din birourile Urbis (angajat cu știința  – uneori cu recomandarea – municipalității, care e acționarul societății).

S-a adeverit ceea ce scria DirectMM pe 14 februarie: ”Față de anul trecut, tarifele pentru transportul în comun în Baia Mare și zona metropolitană se pot majora astfel: biletele (inclusiv cel cu suprataxă) cu 25%, iar abonamentele – cu o medie de 15%. Asta prevede un proiect de hotărâre, inițiat de primarul municipiului și făcut public de Ziua îndrăgostiților. Dacă nu va fi un alt exercițiu de imagine (ca în cazul taxelor locale)  – prin care inițiatorul să se opună propriei propuneri – atunci noile tarife vor intra în vigoare după aprobarea lor în Consiliul Local.”

Despre cel de-al doilea proiect de hotărâre retras de pe ordinea de zi, primarul a precizat că Fundația Baia Mare 2021 nu trebuie să se dizolve. Scopul poate fi modificat, la fel și statutul și denumirea pentru a diversifica activitatea. Nimic însă nu s-a spus despre controlul Curții de Conturi la această organizație și nici despre deconturile cerute chiar de unii consilieri locali.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.



4 Comentarii în această postare

  1. Moldovan D.

    Birocratie e si in birourile municipalitatii,ar fi bine sa procedeze la fel si in ograda lui.Apropo,ca sa nu fie vesnic luat in surprindere de mizeria din oras,de stricaciunile in urma accidentelor de circulatie ( gardulete facute acordeon intersectie Republicii-V.Alecsandri),indicatoare puse le pamant ( Piata Izvoarele),bancute distruse,copaci uscati sau rupti,nu ar fi oare bine sa imparta orasul pe sectoare si sa responsabilizeze cate un freaca menta de la SPAU?Asa ar fi corect,nu?

    Răspunde
  2. La Vital oare nu i tot acea problema? Birourile sânt pline cu salari bunicele muncitori au salari mici( 1200 1400 plus bonurile , cine ântretine retele de apă și canalizare cei cateva sute din birouri sau cei 150 de muncitori care fac munca de teren…

    Răspunde
  3. Marcel Leschian

    Dar de politia locala ce spuneți ? Aia chiar nu fac nimic dar sa vedeți cîți guri la ei va cruciti. Şi sunt vreun 150. Ce zici KAKE ?

    Răspunde
  4. Observator

    Ar trebui luați și controlorii la întrebări pentru abuzurile în serviciu contra călătorilor. Nemernicii iau biletele călătorilor din mână să nu poată composta, îl distrug, apoi ii amendează. Niște escroci, cei de la Urbis.
    Infractori cu acte în regulă, controlorii Urbis.

    Răspunde

Lasă un comentariu