152 de ani de la nașterea lui IULIU MANIU - 6 ore în urmă
Vineri seară, de vizionat spectacolul „Căsătoria”, după N.V. Gogol - 7 ore în urmă
Teodor Perșa din Băiuț (1943-2006) – o viață pe note muzicale - 8 ore în urmă
Turiști fericiți după o plimbare cu sania, trasă de iapa Karina - 8 ore în urmă
A fost hramul de iarnă al Mănăstirii Scărișoara Nouă - 8 ore în urmă
Aducere aminte: Cu Lenuș la săniuș pe derdeluș - 8 ore în urmă
Editorialul de miercuri: Două întâmplări din vremea când trebuia să devenim “oamenii noi” ai comunismului - 8 ore în urmă
SMURD Maramureș împlinește 15 ani - 8 ore în urmă
Marcel Mureșan, dialog cu Ioan Marchiș (II) - 9 ore în urmă
De la 1 ianuarie crește indemnizația ajutorului de înmormântare - 10 ore în urmă
Două zile la Milano cu proiectul „Dor de România – Maramureșul și Diaspora”
Pe parcursul a două zile, în a doua jumătate a lunii noiembrie, în Italia, la Milano, se va desfășura proiectul „Dor de România – Maramureșul și Diaspora”. Acesta va cuprinde o serie de acțiuni pe tema sprijinirii comunității maramureșene din Italia în păstrarea și perpetuarea identității etnice, culturale și lingvistice, precum și a tradițiilor și obiceiurilor specifice județului Maramureș.
Printre activitățile cuprinse în programul proiectului se numără organizarea unui târg de produse tradiționale „Bun de Maramureș”, incluzând și produse culinare, dar și spectacole folclorice. Reprezentanți ai Consiliului Județean Maramureș vor prezenta oportunitățile de afaceri din județ, proiectele relevante ale instituției, dar și informații referitoare la nevoia de resurse umane în cadrul companiilor care își desfășoară activitatea în Maramureș. Proiectul mai are în vedere organizarea de întâlniri cu minoritatea românească, în special cu cea din Maramureș, în vederea dezbaterii problemelor pe care le întâmpină, dar și a disponibilității de revenire în țară. Nu în ultimul rând, se va înființa un „Bibliopunktmm”, reprezentând nucleul unei minibiblioteci donate de Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare către o asociație a românilor din Milano.
Prin această inițiativă se urmăresc preîntâmpinarea problemelor cu care se confruntă membrii familiilor despărțite (abandon școlar, divorțuri, neintegrare în comunitate etc.), dar și contracararea tendinței de stabilire definitivă și asimilare a acestor familii în țările de adopție.
Proiectul va beneficia de o finanțare din partea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, în valoare de 72.312 lei, și de o cofinanțare de 55.600 lei din partea Consiliului Județean.