Victoria Darvai – prima interpretă profesionistă din nordul țării - 2 ore în urmă
Îndrăgitele artiste Suzana și Daciana Vlad au primit butonul de argint pentru numărul mare de abonați de Youtube - 5 ore în urmă
Prof. dr. Ioan Dorel Todea, despre Hollósy Simon și fondatorii „Școlii de Pictură Băimărene” - 8 ore în urmă
La Borșa: Schi nocturn gratuit pentru localnici și turiști - 9 ore în urmă
La Șuior se deschide oficial sezonul de schi - 9 ore în urmă
Voluntarii de la Crucea Roșie-Filiala Maramureș au adus bucurie de sărbători, în casele multor familii din mediul rural - 11 ore în urmă
Subvenții APIA pentru crescătorii de vaci de lapte, în anul 2025 - 12 ore în urmă
Îndrăgita crainică TV Sanda Țăranu împlinește 86 de ani - 13 ore în urmă
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Sfântul Ioan Botezătorul - 13 ore în urmă
Praznicul Botezului Domnului la Catedrala Episcopală din Baia Mare - 15 ore în urmă
”Informare acasă! Siguranță în lume”, o campanie privind drepturile românilor în statele UE
Luni, 5 august, la Palatul Administrativ din Baia Mare a avut loc cea de a doua ediție a campaniei ”Informare acasă! Siguranță în lume”, organizată de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni în colaborare cu Prefectura și Consiliul Județean. Secretarul de stat Lilla Debelka a precizat că scopul campaniei este de a realiza o informare corectă și completă a migranților români în ceea ce privește drepturile acestora în statele Uniunii Europene.
Temele abordate s-au adresat românilor care au ales să studieze, să muncească și să trăiască în spațiul european și s-au focalizat pe următoarele aspecte: modalități de găsire a unui loc de muncă, sprijin pentru solicitarea dreptului la pensie, consilierea cetățenilor privind ghidurile legislative, codul fiscal din România și convențiile semnate de statul român cu statele membre ale Uniunii Europene, precum și accesul la serviciile medicale. S-a discutat și despre cartea de identitate ca document de călătorie și despre oportunitățile de reînnoire a actelor de stare civilă.
De asemenea, s-a pus accentul pe importanța bibliotecilor înființate în Spania și Franța, sprijinite cu fond de carte de către Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare, instituție care va trimite anul acesta peste 10.00 de cărți în limba română unei biblioteci din Berna, Elveția. S-a vorbit și despre campania de prevenire a traficului de persoane. Cu această ocazie, Centrul Regional Împotriva Traficului de Persoane Cluj-Napoca a oferit o diplomă de onoare Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, pentru numărul record de activități desfășurate în cadrul campaniei.