Președintele UDMR Kelemen Hunor cere întrunirea CSAT - 2 ore în urmă
ILEANA HOROBA DANCI: „E pur și simplu firesc să oferi ceva locului în care ai crescut.” - 6 ore în urmă
Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” a găzduit simpozionul „Istoria unui secol de Patriarhat. Un secol cât o istorie în Maramureșul Voievodal” - 6 ore în urmă
Gheorghe Ionuţi, unul dintre cei mai în vârstă oameni din Maramureș, a trecut la cele veșnice la aproape 105 ani - 6 ore în urmă
Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Vinovăția care nu îți aparține - 6 ore în urmă
Marcel Mureșan, convorbiri cu Ioan Marchiș (IV) - 7 ore în urmă
Manifestare culturală de excepție: Marian Ilea lansează cartea „Vremuri îmbârligate” - 10 ore în urmă
Elevii din Maramureș strălucesc la Concursul „Unirea” - 10 ore în urmă
Locuri de parcare de reședință disponibile în Baia Mare - 10 ore în urmă
Vizită oficială la Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” din Baia Mare - 10 ore în urmă
Majorarea taxelor și impozitelor din Baia Mare a fost amânată
Proiectul de stabilire a taxelor și impozitelor locale pentru anul 2019 a fost retras de pe ordinea de zi a ședintei extraordinare a Consiliului Local al municipiului Baia Mare, din 27 aprilie. Primarul Cătălin Cherecheș și-a motivat decizia prin faptul că e necesară o regândire a modului de impozitare și o restructurare a zonelor din oraș, în funcție de care se stabilesc coeficienții de impozitare. Este prima retragere a acestui proiect, spre deosebire de cel privind majorarea tarifelor la transportul în comun, acre a fost scos deja de patru ori de pe ordinea de zi a ședințelor – ordinare sau extraordinare – ale Consiliului Local.
3 Comentarii în această postare
maria
Cel mai mult lovea in mediul de afaceri,prin cresterea cu 50% a impozitului pe cladirilor nerezidentiale,exact acolo unde se chinuie putinii intreprinzatori ramasi.Oricum multi dintre ei au concesiuni mari la aceste locatii,iar impozitarea ii impovareaza foarte mult.Daca municipalitatea ar face un parteneriat public-privat in construirea si administrarea unui parc industrial unde desigur si-ar desfasura activitatea companii care ar plati taxe si impozite,ar aparea si banii pe care ii pierde orasul prin scaderea nivelului de impozitare.Dar e mai usor ca tot prostii sa plateasca iar administratia locala sa frece menta.
Cristi
Nu va bucurati,va executa pana la Rev.,mai mult ca sigur.Doar trebuie cash ca de fonduri europene nerambursabile nu a mai auzit nimeni.Au 13 milioane sa reamenajeze cararile de la fosta Spanzuratoare ( de acum sa vezi blocaje in zona,daca nu o fac cu cap),dar nu au o roaba de pietre sa termine sensul giratoriu de la Italsofa,ca de blocajele de la Piata Mare si reabilitarea zonei nu se mai aude nimic.
Fii Activ
Oricat pare de ireal marirea taxei cu 50% a imozitului pe cladirile nerezidentiale detinute de persoane fizice aste un fapt pozitiv pentru mediul de afaceri.
Explicatii
Avem doua cladiri identice folosite in scopuri comerciale
cladirea 1 detinuta de o persoana fizica si cladirea 2 detinuta de o persona juridica. Pentru cladirea 1 se plateste acum taxa de 0.2% pentru cladirea 2 se plateste 1.1% . Pentru mediul de afaceri dispare concurenta neloiala. Principiul ar fi cladirea este nerezidentiala si este folosita in scopuri comerciale atunci impozitul sa nu conteze in functie de tipul de proprietar.
Concluzie.
Poate in acest fel se poate ajunge la un impozit echilibrat de 0.8% pentru toti.
Stiati ca Hotel Carpati este pe persoana fizica si plateste un impozit de 0.2% in loc de 1.1% ?