Share
Noua strategie de la depozitul de la Sârbi: dacă nu se lucrează – nici rău, nici bine -, măcar să se păzească foarte bine

Noua strategie de la depozitul de la Sârbi: dacă nu se lucrează – nici rău, nici bine -, măcar să se păzească foarte bine

”Marți, 10 iulie 2019, a avut loc predarea amplasamentului către antreprenorul care va executa lucrările de stabilitate și punere în siguranță a amplasamentului de la depozitului ecologic de la Sârbi-Fărcașa, din cadrul proiectului ”Fazare Proiect Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în județul Maramureș”, în prezența reprezentanților Consiliului Județean Maramureș, în calitate de beneficiar, ai supervizorului și ai proiectantului. Câștigătoarea licitației pentru aceste lucrări este firma S.C. CONTEH BARENGOTT S.R.L, valoarea contractului fiind de 12.004.067,56 lei (fără TVA), iar termenul de execuție a lucrărilor este de 180 de zile” – anunța beneficiarul CJ Maramureș. Au trecut chiar și cele 15 zile, dar organizarea de șantier suferă. Nu și organizarea în general.

Fiindcă beneficiarul CJ Maramureș a organizat ceva: o licitație pentru  ”Servicii de pază  pentru 4 obiective din cadrul Proiectului Sistem de Management Integrat la Deșeurilor din județul Maramureș construite pe teritoriile administrative ale municipiului Sighetu Marmației, orașului Târgu Lăpuș și comunelor Moisei și Fărcașa”. Pare că administrația județeană s-a mișcat cât a putut de repede, după ce Dan Ivan a filmat și distribuit filmulețul care prezenta situația de la Fărcașa-Sârbi, iar paza nu l-a împiedicat să imortalizeze o investiție realizată din bani publici; e drept, cam dezastruos realizată.

Două firme au participat la licitație (nu și la deschiderea ofertelor). La licitație au participat doi ofertanți:

  • Asocierea SC Rayd@Fire Protect Security SRL (lider de asociere, reprezentant legal Carmen Valentina Hotico), împreună cu SC Rayd Security Star SRL (reprezentant legal Ciprian Hotico) și SC Best Security SRL (reprezentant legal Tudor Cristea)
  • SC Xaos Security Solution SRL (reprezentant legal Nicolae Raica).

Documentația de atribuire a contractului de achiziție publică de servicii prin procedură simplificată proprie e alcătuită în conformitate cu normele procedurale interne privind procedura simplificată proprie pentru achiziția de servicii sociale și alte servicii specifice din categoria celor incluse în anexa nr. 2 la Legea 98/2016 privind achizițiile publice.

Cu alte cuvinte, e legală procedura simplificată proprie, când se au în vedere toate cerințele legale, fără exprimări ambigui tangente  la – chiar secante  cu – încălcarea unor norme legale. Așa se face că administrația județeană a ales un câștigător – care are o anumită experiență și capabilități specifice -, dar nu-l validează până nu se găsește o soluție legală până în capăt.

Așa că amatorii de filmări la cele patru obiective licitate mai au la dispoziție niscaiva zile, după care vom vedea, eventual, doar filmări aprobate de beneficiarul acestei investiții încăpățânate.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.



1 Comentariu în această postare

  1. Emilia Bura

    Nu inteleg de ce mass media nu promoveaza si nu pretinde respectarea legilor ! De ce nu se aplica principiul platesti dupa cat arunci, de ce nu se pretinde sortarea la sursa si colectarea selectiva ca doar e lege acest lucru din 2011 ? De ce sunt obsedati toti de finalizarea megagropii de gunoi ? Daca ar respecta legile ar vedea ca nu este nevoie de un astfel de megadepozit Cine si a cui interese blocheaza aplicarea metodelor corecte la problema deseurilor ? Oricum aici nu permitem acest depozit amplasat ilegal prin fals, abuz si manipulare

    Răspunde

Lasă un comentariu