Recuperarea după implant dentar: sfaturi utile - 6 minute în urmă
TVR va organiza dezbaterea finală cu candidații din turul 1 al alegerilor prezidențiale - 7 minute în urmă
Centrul de zi pentru vârstnici din Desești prinde contur - 2 ore în urmă
Ursul și primarul – o poveste românească despre frică, putere și decizie - 2 ore în urmă
Locuri de muncă disponibile în Spaţiul Economic European - 3 ore în urmă
Salvamont Maramureș – sute de oameni salvați pe parcursul anului trecut - 3 ore în urmă
Un elev de la Liceul „Petru Rareș” din Târgu Lăpuș, locul I pe județ și calificare la etapa națională a Concursului de Matematică Aplicată „Adolf Haimovici” - 4 ore în urmă
Apel umanitar: David Pridea din Remetea Chioarului are nevoie de ajutor - 4 ore în urmă
Premierul descoperă o nouă localitate în Sălaj: „Meseșul” lui Ciolacu - 4 ore în urmă
Anunț privind atribuirea locurilor de parcare în orașul Târgu Lăpuș - 5 ore în urmă
Proiecte pe bandă rulantă la Penitenciarul Baia Mare
După jumătate de secol de la înființare, Penitenciarul Baia Mare și-a asigurat locul binemeritat in rândul instituțiilor de profil, îndeplinindu-și onorabil sarcinile, printr-o bună organizare și funcționare.
Pe masa administrației penitenciarului se află două proiecte in derulare.
Lucrările la construcția celor două pavilioane, de detenție și celălalt, multifuncțional de probațiune, avansează cu pași repezi.
Alt proiect implementat în anul 2022, prin Programul Erasmus, finanțat din fonduri externe nerambursabile a început să prindă contur.
Partener al Proiectului „VR4REACT-Reducing Reactive Aggression through Virtual Reality”, Penitenciarul Baia Mare are ca obiectiv reintegrarea socială a deținuților și cerințele de pregătirea ale ofițerilor și agenților din penitenciare.
Acest proiect propune o soluție inovatoare de program, folosind realitatea virtuală și platforma e-learning, ca instrumente principale de lucru.
Proiectul va oferi instruire angajaților din penitenciar și persoanelor aflate în detenție, promovează bunăstarea psihologică, socială și emoțională a deținuților, îmbunătățirea tehnologiei realității virtuale și minimizarea riscului producerii unor incidente de agresivitate reactivă între personalul penitenciarului și persoanele aflate în detenție.
Proiectul este coordonat de Universitatea „Rey Juan Carlos” din Spania, în parteneriat cu instituții din Portugalia, Republica Macedonia de Nord, Grecia, Republica Moldova, Polonia și Turcia.
Lăcrimioara ZOTA