Florian Mătăsaru, dirijorul Fanfarei Municipale, împlinește astăzi o frumoasă vârstă - 1 oră în urmă
Călătoria lui Anton Joseph la Nürnberg pe vremea COVIDULUI-19 – proză scurtă de Marian Ilea - 1 oră în urmă
Ce putem face cu mâncarea care ne-a rămas după Masa de Crăciun - 2 ore în urmă
Elevii Ansamblului „Flori de Maramureș”, participanți ai Festivalului de datini și obiceiuri de iarnă „Marmația” - 3 ore în urmă
Tinerii parohiei Dumbrăvița duc tradiția mai departe; Au colindat întreg satul, aducând bucurie și lumină prin scenetele tradiționale „Irod” și „Irodaş” - 16 ore în urmă
17 zile libere în 2025 pentru angajații din România - 17 ore în urmă
În a treia zi de Crăciun, ierarhii maramureșeni au slujit la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare - 18 ore în urmă
În a doua zi de Crăciun, în Bogdan Vodă, pe Valea Izei, s-a organizat joc - 19 ore în urmă
Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Între Trecut și Viitor – Reflecții la cumpăna dintre ani - în urmă
Diana Topan și Dorin Filip au lansat cântecul „Dragoste, parfum de floare rară” - în urmă
Proiecte pe bandă rulantă la Penitenciarul Baia Mare
După jumătate de secol de la înființare, Penitenciarul Baia Mare și-a asigurat locul binemeritat in rândul instituțiilor de profil, îndeplinindu-și onorabil sarcinile, printr-o bună organizare și funcționare.
Pe masa administrației penitenciarului se află două proiecte in derulare.
Lucrările la construcția celor două pavilioane, de detenție și celălalt, multifuncțional de probațiune, avansează cu pași repezi.
Alt proiect implementat în anul 2022, prin Programul Erasmus, finanțat din fonduri externe nerambursabile a început să prindă contur.
Partener al Proiectului „VR4REACT-Reducing Reactive Aggression through Virtual Reality”, Penitenciarul Baia Mare are ca obiectiv reintegrarea socială a deținuților și cerințele de pregătirea ale ofițerilor și agenților din penitenciare.
Acest proiect propune o soluție inovatoare de program, folosind realitatea virtuală și platforma e-learning, ca instrumente principale de lucru.
Proiectul va oferi instruire angajaților din penitenciar și persoanelor aflate în detenție, promovează bunăstarea psihologică, socială și emoțională a deținuților, îmbunătățirea tehnologiei realității virtuale și minimizarea riscului producerii unor incidente de agresivitate reactivă între personalul penitenciarului și persoanele aflate în detenție.
Proiectul este coordonat de Universitatea „Rey Juan Carlos” din Spania, în parteneriat cu instituții din Portugalia, Republica Macedonia de Nord, Grecia, Republica Moldova, Polonia și Turcia.
Lăcrimioara ZOTA