Alocațiile de stat pentru copii vor crește de la 1 ianuarie 2025 - 6 ore în urmă
Mulți turiști au ales să petreacă Crăciunul la pensiunile din Maramureș - 6 ore în urmă
Programul ierarhilor maramureșeni, duminică, 29 decembrie - 11 ore în urmă
Se fac înscrieri la Raliul Zăpezii, aflat la cea de-a XV a ediție - 11 ore în urmă
Patinoarul, distracția copiilor aflați în vacanță - 12 ore în urmă
Florian Mătăsaru, dirijorul Fanfarei Municipale, împlinește astăzi o frumoasă vârstă - 16 ore în urmă
Călătoria lui Anton Joseph la Nürnberg pe vremea COVIDULUI-19 – proză scurtă de Marian Ilea - 16 ore în urmă
Ce putem face cu mâncarea care ne-a rămas după Masa de Crăciun - 17 ore în urmă
Elevii Ansamblului „Flori de Maramureș”, participanți ai Festivalului de datini și obiceiuri de iarnă „Marmația” - 17 ore în urmă
Tinerii parohiei Dumbrăvița duc tradiția mai departe; Au colindat întreg satul, aducând bucurie și lumină prin scenetele tradiționale „Irod” și „Irodaş” - 1 zi în urmă
În administrație sunt și salarii de peste 14.000 de lei
Consilierii județeni au aprobat în ultima ședință salariile de bază și coeficienții de ierarhizare pentru funcționarii publici și personalul contractual din aparatul de specialitate al Consiliului Județean (CJ) Maramureș, din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului și al Direcției Județene de Evidență a Populației.
În cazul funcțiilor publice de conducere, cel mai bine remunerat este secretarul CJ, cu 14.820 lei pe lună, urmat de directorul general și arhitectul șef, 11.552 lei. Salariul de bază al unui șef serviciu este de 9.690 lei, iar cel al unui șef birou de 9.310 lei.
La categoria funcții de execuție, salariile pornesc de la 3.040 lei (referent debutant), până la auditorul superior, cu 6.460 lei. Personalul contractual este remunerat cu sume cuprinse între 2.850 lei și 11.001 lei.
La DGASPC Maramureș și Direcția Județeană de Evidență a Populației salariile pornesc de la 3.040 și ajung până la 11.552 lei. Toate sumele se referă la salariul brut. Noile salarii sunt valabile de la 1 ianuarie 2018.
Mai trebuie spus că în Maramureș s-a aplicat un coeficient mediu – căci mediu e și județul ca mărime – de ierarhizare de 4,55, în timp ce în alte județe s-a lucrat cu coeficienți de 5,5 (Satu Mare), 5,14 (Bistrița Năsăud) sau 6,6 (Cluj).
Tot de la 1 ianuarie, președintele și vicepreședinții CJ beneficiază de o majorare a indemnizației lunare pentru implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene nerambursabile de până la 25%,ei având cele mai mari salarii din instituție.