Lecție interactivă la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș - 5 minute în urmă
Baia Mare colectează responsabil - 6 minute în urmă
13 Februarie – Ziua Internațională a Radioului - 8 minute în urmă
Seară de film la Casa de Cultură din Târgu Lăpuș - 29 minute în urmă
Winter Tour la Borșa; Se anunță un weekend cu distracție - 1 oră în urmă
Jubileul artiștilor la Galeria de Artă U.A.P. Baia Mare; Sunteți invitați să admirați expoziția „De-spre credință” - 2 ore în urmă
Final de mandat la Cotroceni - 13 ore în urmă
Situația gripei în Maramureș: Trei decese și sute de cazuri raportate - 13 ore în urmă
Doi elevi de la Colegiul de Arte Baia Mare s-au clasat pe locuri fruntașe la Concursul de Interpretare Vocală ,,Magia Cântecului” - 18 ore în urmă
O elevă de la Colegiul „Mihai Eminescu” Baia Mare s-a calificat la etapa națională a Concursului televizat „Parlez-vous francophonie?” - 18 ore în urmă
Agenţia Europeană a Medicamentului va anunţa până joi dacă există o legătură între vaccinul AstraZeneca şi cazurile de tromboză
Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) va prezenta până cel târziu joi, 8 aprilie, rezultatul evaluării sale cu privire la posibila legătură între vaccinul anti-COVID-19 produs de AstraZeneca şi trombozele semnalate la pacienţi imunizaţi cu acest ser, după ce au fost semnalate astfel de cazuri rare în mai multe ţări europene, informează Agerpres.
Anunţul survine la câteva ore după ce şeful strategiei de vaccinare a EMA, Marco Cavaleri, a menţionat existenţa unei legături între vaccinul AstraZeneca şi cazurile de tromboză observate după administrarea acestui vaccin.
„În opinia mea, putem spune acum, este clar că există o legătură cu vaccinul. Ce cauzează această reacție, totuși, nu știm încă”, a spus oficialul EMA.
Comitetul de securitate al EMA „nu a ajuns încă la o concluzie, iar analiza este în desfăşurare” a declarat agenţia cu sediul la Amsterdam, potrivit unui comunicat.
EMA a anunţat pe 18 martie că beneficiile vaccinului AstraZeneca continuă să depăşească riscurile şi că utilizarea acestuia rămâne sigură şi eficientă, după ce mai multe ţări europene hotărâseră să suspende temporar vaccinările.
Agenţia Europeană a Medicamentului a explicat, totuşi, că există o posibilă legătură cu cazuri rare de formare a unor cheaguri de sânge şi că va prezenta recomandări la şedinţa din această săptămână a comitetului său de securitate.
Sursa – digi24.ro