Călătoria lui Anton Joseph la Nürnberg pe vremea COVIDULUI-19 – proză scurtă de Marian Ilea - 7 minute în urmă
Ce putem face cu mâncarea care ne-a rămas după Masa de Crăciun - 54 minute în urmă
Elevii Ansamblului „Flori de Maramureș”, participanți ai Festivalului de datini și obiceiuri de iarnă „Marmația” - 1 oră în urmă
Tinerii parohiei Dumbrăvița duc tradiția mai departe; Au colindat întreg satul, aducând bucurie și lumină prin scenetele tradiționale „Irod” și „Irodaş” - 15 ore în urmă
17 zile libere în 2025 pentru angajații din România - 16 ore în urmă
În a treia zi de Crăciun, ierarhii maramureșeni au slujit la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare - 17 ore în urmă
În a doua zi de Crăciun, în Bogdan Vodă, pe Valea Izei, s-a organizat joc - 18 ore în urmă
Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Între Trecut și Viitor – Reflecții la cumpăna dintre ani - 18 ore în urmă
Diana Topan și Dorin Filip au lansat cântecul „Dragoste, parfum de floare rară” - 19 ore în urmă
Apel umanitar: O familie din Săcălășeni are nevoie de sprijin după ce locuința i-a fost grav afectată de un incendiu - în urmă
„Ajută-ți aproapele!”: O zi cât un an la Sighetu Marmației! Peste 200 persoane, sprijinite înainte de Crăciun, în cadrul campaniei umanitare (FOTO)
A fost mobilizare generală la Sighetu Marmației, în luna decembrie! Orice persoană cu sufletul deschis a putut să își ajute semenii cu care soarta a fost mai puțin prietenoasă. Iar rezultatele s-au văzut astăzi, 23 decembrie, când beneficiarii campaniei “Ajută-ți aproapele”, ediția de Crăciun, au intrat în posesia ultimelor pachete pregătite în această perioadă de elevii sigheteni voluntari, acțiunea desfășurându-se cu respectarea regulilor sanitare în vigoare.
Campania “Ajută-ți aproapele” a fost demarată de Adriana Ioana Vescan, directorul Liceului Tehnologic Marmația. Alături, au venit Primăria Sighetu Marmației, primar Vasile Moldovan, Parohia Ortodoxă “Adormirea Maicii Domnului”, paroh părintele protopop Vasile Pop și Centrul Școlar de Educație Incluzivă, director Oresia Marifici, respectiv Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, Asociația “Noi Suntem Vocea Lor”, dar și elevi și simpli cetățeni.
“A fost foarte emoționant. A fost o zi cât un an. Am reușit să mobilizăm peste 100 de familii, pentru peste 200 de beneficiari! S-au donat alimente, dar și obiecte precum mașină de spălat, saltea sau televizor. A fost o mobilizare generală, atât din partea instituțiilor, cât și din partea cetățenilor. S-a dovedit, încă o dată, faptul că puterea exemplului este cea mai viabilă. Ne bucurăm că am reușit să aducem bucurii pe chipurile beneficiarilor proiectului “Ajută-ți aproapele”. A fost, de departe, cea mai reușită ediție de până acum”, a declarat, pentru DirectMM.ro, coordonatorul campaniei umanitare, Adriana Ioana Vescan, directorul Liceului Tehnologic Marmația.
Ar fi de punctat și faptul că s-a alăturat campaniei și Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, prin inspectorul general Anca Hendea. La fel de important este aportul doctorului Ștefana Big din Baia Mare, care a donat produse de igienă, extrem de necesare în actualul context epidemiologic. Trebuie să mai spunem faptul că punctul-cheie al campaniei a fost sprijinirea familiei Pricop, căreia i-a ars casa situată pe strada Tractorului din Sighetu Marmației, în 12 decembrie, membrii acesteia rămânând fără agoniseala de o viață. Pe lângă sprijinul oferit de primărie, au fost donate, prin intermediul campaniei “Ajută-ți aproapele”, haine, alimente și jucării. Practic, fiecare beneficiar din grupul-țintă a primit sprijin în funcție de necesitățile proprii.
Totodată, s-a dovedit, încă o dată, faptul că lecția solidarității se învață de la vârste fragede. “Cel mai tânăr donator a fost un băiețel în vârstă de un an și jumătate. A donat dulciuri și câteva din jucăriile de care nu mai are nevoie. De asemenea, m-am bucurat foarte mult de faptul că am reîntâlnit elevi de la Marmația, CNDV sau Liceul Ferdinand, care au venit să facă donații. Îmi doresc foarte mult ca acest proiect să continue. Cel mai probabil, vom repeta astfel de acțiuni la fiecare aproximativ două luni”, a conchis Adriana Ioana Vescan, coordonatorul “Ajută-ți aproapele”, campanie care a reușit performanța de a uni sighetenii pentru un scop umanitar, ba chiar să crească și să depășească barierele comunității.
C.Ț.
Citește și