Elevii sunt invitați să se înscrie la cea de-a IV-a ediție a Proiectului Eparhial Cultural-Teologic „Mihai Eminescu – poet român al rugăciunii și meditației” - 17 minute în urmă
Fotograful maramureșean Ilie Tudorel vernisează la Madrid expoziția „Comorile României” - 4 ore în urmă
PS Timotei Sătmăreanul a slujit în această duminică la Mănăstirea Măriuș - 6 ore în urmă
Rezultate bune obținute de Academia de Şah Maramureş la Nyíregyháza - 7 ore în urmă
Cum va fi marcată Ziua Culturii Naționale la Muzeul Satului din Baia Mare - 8 ore în urmă
În Baia Mare se organizează un atelier practic de literație pentru învățători și educatori - 8 ore în urmă
Tradiție și culoare: Sighetu Marmației a găzduit a XXXII-a ediție a Festivalului Internațional de Colinde, Datini și Obiceiuri de Iarnă la Ucraineni - 9 ore în urmă
Maramureșencele Nicola Codrea și Sara Sitar, vicecampioane naționale la categoria U14 dublu fete la Campionatele Naționale Individuale Indoor - 10 ore în urmă
Intervenție de urgență la biserica de lemn din Buteasa; Se află în cea mai avansată stare de degradare dintre toate bisericile de lemn maramureșene - 11 ore în urmă
PS Timotei Sătmăreanul își serbează ziua de naștere - 12 ore în urmă
Amendă de 2,4 miliarde de euro pentru Google
Curtea Europeană de Justiție a hotărât că Google trebuie să plătească o amendă de 2,4 miliarde de euro susținând că Google s-a folosit de căutările utilizatorilor pentru a favoriza propriile produse, în detrimentul concurenței. Amenda, care a fost impusă inițial de Comisia Europeană în 2017, a fost contestată de către companie.
La acel moment, aceasta a fost cea mai mare penalitate dată vreodată de Comisie, deși între timp a fost înlocuită de o amendă de 4,3 miliarde de euro, tot împotriva Google.
Luni, Google a fost dat în judecată de guvernul american pentru reclamele sale, fiind acuzat că a operat ilegal un monopol. Procesul este în desfășurare la momentul actual. Totodată, săptămâna trecută, autoritățile din Regatul Unit au concluzionat că Google a utilizat practici anticoncurențiale pentru a domina piața publicității online.
Cazul UE împotriva Google a început cu frima Foundem, care a depus plângerea în 2009, iar esența plângerii era că Google recomanda propriile produse și servicii mult mai mult decât cele a rivalilor în rezultatele căutărilor.
Curtea de Justiție a Uniunii Europene a declarat că Comisia a avut dreptate și că comportamentul Google era într-adevăr „discriminatoriu” și a cerut respingerea în totalitate a apelului său.
În 2017 Google a fost amendat cu 2,4 miliarde de euro pentru rezultatele căutărilor de produse, în 2018 cu 4,3 miliarde de euro pentru acuzația că a utilizat software-ul Android pentru a promova propriile aplicații iar în 2019 cu 1,5 miliarde de euro pentru blocarea publicității de la motoare de căutare rivale, aducând totalul amenzilor la suma de 8,2 miliarde de euro.
Dacă se va constata că Google este vinovat, firma ar putea fi sancționată cu o amendă de până la 10% din cifra sa de afaceri anuală.
Alexandra Dutca