Casiana Bordea din Bogdan Vodă a obținut premiul I la Festivalul-Concurs Interjudețean „Cap de primăvară, talente din școală” - 7 ore în urmă
S-a pus piatra de temelie pentru noua biserică din Groși - 8 ore în urmă
„De Dragobete”, spectacol folcloric la Centrul Cultural din Sighetu Marmației - 10 ore în urmă
Maramureșul a cucerit publicul la Târgul de Turism al României – ediția de primăvară - 11 ore în urmă
Voleibalistele de la CS Marta revin pe teren - 11 ore în urmă
Sport și competiție în Fărcașa: „Comuniada” și-a desemnat câștigătorii - 11 ore în urmă
Borcutul Trestia, un izvor valoros, aflat la doar câțiva kilometri de Baia Mare - 11 ore în urmă
Radu Jude premiat la Berlinală cu Ursul de Argint, pentru cel mai bun scenariu - 12 ore în urmă
Dicționarul Centrului Artistic Baia Mare. Artiștii Școlii Hollósy (XIX) - 13 ore în urmă
Noi oportunități pentru unitățile de creștere și procesare a cărnii de pasăre - 14 ore în urmă
Ansamblul „Dor Moroșan” din Sighetu Marmației a participat la Festivalul Internațional Multietnic de Folclor al Păstoritului, ediția a XX-a
În perioada 11-15 mai, Ansamblul „Dor Moroșan” al Liceului Teoretic „George Pop de Băsești” Sighetu Marmației a participat la Festivalul Internațional Multietnic de Folclor al Păstoritului, ediția a XX-a, care s-a desfășurat în localitatea „Sarighiol de Deal”, județul Tulcea.
Această acțiune culturală vizează cunoașterea, conservarea și promovarea tradiției și creației cultural-pastorale, cu precădere din spațiul Dobrogean, precum și din toate zonele folclorice ale României și ale țărilor cu tradiții în păstorit, din Europa.
Ansamblul „Dor Moroșan” a pus în scenă „Ruptu’ sterpelor”, o scenetă care interpretează vechi obiceiuri, precum: constituirea stânii pentru perioada verii, numirea ciobanilor și măsuratul laptelui de la oile fiecărui gospodar pentru stabilirea cantităților de brânză (caș, urdă) ce îi revin peste vară.
Evenimentul a găzduit și Simpozionul dedicat acestei sărbători de primăvară, „Păstoritul”, în cadrul căruia elevii liceului maramureșean au susținut lucrarea „Moștenirea unui gest precreștin. Valențe magico-simbolice ale toporului la Ruptu’ Sterpelor”.