Bârsana i-a fost leagăn, Maramureșul chemare – Povestea dascălului Petre Lenghel-Izanu - 4 minute în urmă
Proiectul Catehetic „Moștenitorii credinței ortodoxe strămoșești din Dumbrăvița Maramureșului” a ajuns la final - 28 minute în urmă
Pr. Adrian Dobreanu: Sfânta Cuvioasă Maria Egipteanca – pildă de multă nevoință prin adâncă și nesfârșită pocăință - 53 minute în urmă
„Comoara Iepurașului” îi așteaptă pe cei mici la Satulung - 1 oră în urmă
Târgul de Florii – Meșteri și Meșteșuguri Tradiționale Maramureșene va avea loc în Baia Mare - 3 ore în urmă
Concert de pricesne și muzică religioasă „Din suflet de creștin” - 4 ore în urmă
Casa din Piața Gorki – proză de Marian Ilea (X) - 4 ore în urmă
Se organizează vernisajul expoziției de pictură „Armonii de primăvară” - 5 ore în urmă
Actor, regizor și realizator de emisiuni, la o dublă lansare de carte - 6 ore în urmă
Atenționare de călătorie de la MAE - 7 ore în urmă
Anul trecut: Peste 133.000 de vizitatori la Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței de la Sighet
La început de an, reprezentanții Memorialului Victimelor Comunismului și al Rezisteței din Sighetu Marmației au făcut bilanțul anului 2023.
Astfel, obiectivul a fost vizitat de peste 133.000 de persoane.
„Mulțumim celor 133.080 de vizitatori. Vă așteptăm și în 2024 la Sighet! Mulțumim și celor care au vizitat expozițiile noastre itinerante deschise în 2023 la București, Timișoara, Domnești, Brăila și Târgu Mureș”, se anunță pe pagina instituției.
Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței sau Memorialul Durerii din Sighetu Marmației este un loc care-ți strârnește sentimente diverse, dar te și ajută să înveți istorie.
Este un muzeu amenajat în clădirea fostei închisori, construită în 1897. În temutul loc de detenție au fost exterminați persoanele nedorite de regimul comunist: foști miniștri, academicieni, economiști, militari, istorici, ziariști, politicieni.
Deținuții au fost ținuți în celule fără încălzire, în condiții insalubre și hrăniți mizerabil. Muzeul a fost realizat de Fundația Academia Civică, președinte fondator fiind Ana Blandiana. Din 1995 muzeul a fost așezat sub egida Consiliului Europei.
Foto: Linzebold Szabolcs