Florica Pop din Asuaju de Sus a împlinit 100 de ani - 6 minute în urmă
152 de ani de la nașterea lui IULIU MANIU - 6 ore în urmă
Vineri seară, de vizionat spectacolul „Căsătoria”, după N.V. Gogol - 7 ore în urmă
Teodor Perșa din Băiuț (1943-2006) – o viață pe note muzicale - 8 ore în urmă
Turiști fericiți după o plimbare cu sania, trasă de iapa Karina - 8 ore în urmă
A fost hramul de iarnă al Mănăstirii Scărișoara Nouă - 8 ore în urmă
Aducere aminte: Cu Lenuș la săniuș pe derdeluș - 8 ore în urmă
Editorialul de miercuri: Două întâmplări din vremea când trebuia să devenim “oamenii noi” ai comunismului - 8 ore în urmă
SMURD Maramureș împlinește 15 ani - 9 ore în urmă
Marcel Mureșan, dialog cu Ioan Marchiș (II) - 9 ore în urmă
Anunț al ministrului Sănătății: Vârful valului patru va fi la mijlocul lui octombrie. Se va ajunge inclusiv la 20.000 cazuri în fiecare zi!
Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a declarat, miercuri seară, la Digi24, că România se va confrunta cu vârful valului 4 al pandemiei la mijlocul lunii octombrie.
Estimările sunt și pentru zile cu câte 20.000 de noi infectări cu Sars-CoV-2 pe zi în perioada 15-20 octombrie. „Din ce spun specialiștii, vârful valului 4 va fi undeva la mijlocul lunii octombrie sau puțin mai încolo.
Pentru 15-20 octombrie se preconizează să se poată ajunge, din păcate, și la 20.000 (de noi infectări pe zi – n.red.)”, a spus Cseke Attila. Acesta a spus că va trebui făcută o analiză după ce trece această pandemie pentru a vedea cum a fost gestionată. În ceea ce privește numărul actual de paturi destinate pacienților bolnavi de Covid, Cseke a precizat că „s-ar putea ca acestea să nu ne ajungă”.
Totodată, ministrul interimar al Sănătății a declarat că Guvernul a alocat 460 de milioane de lei din Fondul de rezervă pentru cheltuieli cu tratamente împotriva Covid-19 şi pregătirea secțiilor de terapie intensivă. Cseke Attila a precizat că proiectul de lege întocmit de Ministerul Sănătății, prin care personalul unităților sanitare este obligat să se vaccineze anti-Covid sau să se testeze pe banii proprii, dacă nu are certificat digital care să ateste imunitatea la boală, este în transparență decizională și va mai dura probabil mai mult de o lună până să fie dezbătut și aprobat de Parlament, mai arată digi24.ro.