George Simion reacționează la apelul lui Ponta și Georgescu - 7 ore în urmă
Anchetatori și criminaliști la Moisei, după focuri de armă suspecte - 7 ore în urmă
În urmă cu 72 de ani, Iuliu Maniu se stingea în închisoarea din Sighetu Marmației - 8 ore în urmă
Se împlinesc 69 de ani de la uciderea lui Gheorghe Pașca din Săliștea de Sus – cel mai longeviv luptător anticomunist din Maramureș - 8 ore în urmă
Guvernul taie la jumătate fondurile pentru „Noua Casă” - 8 ore în urmă
Prof. dr. Ion Copoeru a susținut la Centrul Universitar Nord Baia Mare conferința „Întâlniri în sălbăticie. Un cadru conceptual pentru a investiga interacțiunile om-animal” - 8 ore în urmă
După 23 de ani de activitate, luptătorul băimărean Ionuț Rogoz anunță că se retrage; Ultimul său meci va avea loc în 24 mai - 8 ore în urmă
Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare celebrează 85 de ani dela nașterea lui Leschian Vasile - 9 ore în urmă
Sighetu Marmației începe renovarea energetică cu fonduri europene - 9 ore în urmă
Investiții în viitorul comunei Mireșu Mare - 9 ore în urmă
Anunț Oficial Apele Române: Locul din Maramureș unde responsabilii vor implementa o lucrare importantă! Scopul este un mediu mai curat!
Anunț Oficial Apele Române: Locul din Maramureș unde responsabilii vor implementa o lucrare importantă! Scopul este un mediu mai curat!
Sisteme de colectare a plutitorilor vor fi amplasate pe râuri din arealul Someș-Tisa, arată acum reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa.
În cadrul acțiunilor ample privind reducerea cantității de deșeuri plutitoare la ape mari, Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa a identificat posibilitatea amplasării unor sisteme de colectare a acestora în 12 secțiuni.
„Din cele 12 secțiuni studiate, prin studiul de fezabilitate realizat au fost alese patru secțiuni: pe râul Someș la Odoreu (județul Satu Mare), pe râul Lăpuș la Mocira (județul Maramureș), pe râul Someșul Mic la Mica (județul Cluj), pe râul Someșul Mare la Beclean (județul Bistrița-Năsăud). Cele patru secțiuni stabilite vor fi prioritizate în două etape, în prima fiind sistemele de colectare a deșeurilor din județele Satu Mare și Bistrița-Năsăud”, arată acum reprezentanții ABAST.
„Dincolo de măsurile adoptate de către instituția noastră și de alte autorități, păstrarea apelor curate stă în puterea și în responsabilitatea fiecărui cetățean. Ne costă atât de puțin să avem grijă de mediul în care trăim. 2 minute ar fi prea mult pentru tine? Indiferent cât de grăbit ai fi, sigur îți poți face timp să legi sacul de gunoi și să îl arunci în pubelă! Deșeurile din ape nu doar poluează! Antrenate de ploi și viituri, ele pot bloca albii, poduri și podețe, producând inundații locale”, mai arată acum ABAST.
C.Ț.
Foto – startupcafe.ro