Donație prețioasă pentru Casa Muzeu din Rogoz - 3 ore în urmă
19 polițiști maramureșeni au ieșit la pensie la final de 2024 - 4 ore în urmă
PS Iustin: „Mulțumim cu evlavie smerită în genunchi Bunului Dumnezeu pentru binecuvântările pe care le-am primit în anul ce a trecut” - 5 ore în urmă
Editorialul de miercuri: Biserica din Bogdan Vodă - 5 ore în urmă
Valea Sibila de la Strâmbu-Băiuț – Valea Zeiței - 6 ore în urmă
După 18 ani de la integrarea în Uniunea Europeană, România a intrat în Schengen - 6 ore în urmă
Pr. Adrian Dobreanu: 1 ianuarie, întreită sărbătoare la început de an - 10 ore în urmă
Mocănița, bucuria turiștilor pe perioada Sărbătorilor de iarnă - 16 ore în urmă
În prima zi din an este sărbătorit Sfântul Vasile cel Mare - 18 ore în urmă
Mesaje pornite din suflet, de la Oameni care fac cinste Maramureșului - în urmă
Anunț oficial foarte important!: Aeroportul Internațional Maramureș poate acorda sprijin financiar companiilor aeriene, pentru zboruri internaționale regulate!
Anunț oficial foarte important!: Aeroportul Internațional Maramureș poate acorda sprijin financiar companiilor aeriene, pentru zboruri internaționale regulate!
Comisia Europeană a aprobat miercuri o schemă de ajutor, în valoare de 1,2 milioane de euro, lansată de autorităţile române pentru a sprijini companiile aeriene să înceapă zborurile internaţionale de la şi spre Aeroportul Internaţional Maramureş, în urma pandemiei de COVID-19, informează un comunicat al Executivului comunitar.
Măsura a fost aprobată conform Cadrului temporar privind ajutorul de stat. Conform schemei, sprijinul public va lua forma subvenţiilor directe de până la maximum 800.000 de euro per companie. Aeroportul Internaţional Maramureş are un rol important în conectivitatea regională şi internaţională a României. Sprijinul public va fi deschis pentru toate companiile aeriene care operează cel puţin două noi zboruri internaţionale la Aeroportul Internaţional Maramureş.
Ajutorul va fi alocat pe baza evaluării numărului de destinaţii, a frecvenţei zborurilor şi a numărului estimat de pasageri în primul an de operare. Obiectivul schemei este de a sprijini activitatea acelor companii aeriene şi redresarea economică şi viabilitatea structurală a regiunii, în contextul pandemiei. Comisia a constatat că schema românească este în conformitate cu condiţiile stabilite în Cadrul temporar privind ajutorul de stat: sprijinul nu va depăşi limita per beneficiar, iar ajutorul va fi acordat cel târziu până la 31 decembrie 2021. Executivul comunitar a concluzionat că măsura este necesară, adecvată şi proporţională pentru a remedia perturbările grave în economia unui stat membru, în conformitate cu articolul 107 alineatul (3) litera (b) din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene (TFEU) şi condiţiile Cadrului temporar. Pe această bază, Comisia a aprobat măsura conform normelor UE privind ajutoarele de stat.
”Bugetul schemei este echivalentul în lei a sumei de 1.200.000 euro. Ajutorul per întreprindere nu poate depăși 800.000 euro. Ajutorul de stat se va plăti operatorilor aerieni de către furnizorul ajutor de stat Consiliul Județean Maramures, în trei tranșe, până cel târziu la data de 31.12.2022, conform Contractului de acordare a ajutorului de stat și a Confirmării prestării serviciului de către administratorului schemei de ajutor de stat, după cum urmează: prima tranșă în cuantum de 30 % din valoarea totală a ajutorului de stat, la semnarea contractului, a doua tranșă în cuantum de 30 % din valoarea totală a ajutorului de stat, în a 6-a lună de operare, a treia tranșă în cuantum de 40 % din valoarea totală a ajutorului de stat, în a 10-a lună de operare. Solicitantul ajutorului trebuie să depună o cerere de acordare a ajutorului de stat și să demonstreze, prin documentația depusă, că se angajează să opereze curse regulate externe de pe Aeroportul Internațional Maramures și să ia toate masurile necesare pentru a asigura viabilitatea acestora prin promovarea lor cu scopul remedierii dificultăților în cel mai scurt timp. Operatorii aerieni vor trebui să prezinte administratorului schemei, propuneri de servicii, planuri de afaceri, în care să specifice rutele propuse a fi operate și frecvențele de operare, aeronavele care urmează să fie utilizate și capacitatea acestora, niveluri așteptate de trafic, perioada de operare a rutei și modul în care ajutorul influențează reluarea traficului aerian”, se arată în documentul oficial.
C.Ț.