Locul ocupat de echipa de fotbal a României în clasamentul FIFA, la sfârșitul lui 2024 - 11 ore în urmă
99 de ani de la moartea marelui poet rus, Serghei Esenin - 11 ore în urmă
În a treia zi de Crăciun este sărbătorit Sfântul Ștefan - 12 ore în urmă
“Tanti Irina a Anuții Văsălichii Măriuții din Șișești” continuă tradiția brodatului de mână - 14 ore în urmă
Două eclipse de lună și două de soare, în anul 2025 - 18 ore în urmă
Salvamontiștii maramureșeni, Moși Crăciuni pentru 50 de copii din satele cele mai greu accesibile ale județului - 19 ore în urmă
Pietre de poveste din zona Băiuț (II) - 19 ore în urmă
Praznicul Nașterii Domnului la Catedrala Episcopală din Baia Mare - în urmă
În Moisei: Festivalul Național de Colinde și Obiceiuri de Iarnă „Ioan Horea” ajunge la cea de-a XIII-a ediție - în urmă
Maica Domnului, cinstită în a doua zi de Crăciun - 1 zi în urmă
Apel al UNICEF la donații, pentru nevoile umanitare ale copiilor, victime ale conflictelor și crizelor în lume
Fondul Internaţional pentru Urgenţe ale Copiilor, al Naţiunilor Unite (UNICEF) a lansat miercuri, 4 decembrie, un apel pentru donaţii care să însumeze 9,9 miliarde de dolari, pentru a ajuta în 2025 milioane de copii victime ale conflictelor şi crizelor în lume, ale căror nevoi sunt la un nivel „istoric”.Ajutorul este destinat în principal accesului la asistenţă medicală primară, la apă potabilă şi la educaţie, la detectarea malnutriţiei sau la susţinerea psihologică şi la prevenirea violenţelor bazate pe gen.
„Amploarea nevoilor umanitare ale copiilor este la un nivel istoric, cu şi mai mulţi copii afectaţi în fiecare zi”. Estimăm că 213 de milioane de copii în 146 de ţări şi teritorii vor avea nevoie de ajutor umanitar în cursul anului (2025), o cifră uluitoare, a alertat directoarea executivă a agenţiei ONU, Catherine Russell, într-un comunicat.
„În fiecare zonă de conflict şi de catastrofă, femeile şi fetele se confruntă cu riscuri importante care le ameninţă viaţa şi bunăstarea, precum şi accesul la serviciile esenţiale. Împreună, punem să ne asigurăm că nicio femeie nu mai moare în timp ce naşte şi că fiecare femeie şi fată poate trăi la adăpost de pericol, chiar şi în cele mai rele circumstanţe”, a comentat directoarea UNFPA, Natalia Kanen.
Lăcrimioara ZOTA