Catedrala Episcopală din Baia Mare pune dispoziția credincioșilor 10.000 de sticle cu Aghiasma Mare - 2 ore în urmă
Semințe flori și semințe plante: alegeri inspirate pentru grădina ta - 12 ore în urmă
Incendiu la o braserie din Baia Mare - 13 ore în urmă
Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Oglinda relațiilor noastre – Lecțiile lui Guy Corneau - 17 ore în urmă
Examenul și lucrarea de licență devin obligatorii - în urmă
Scurte îndrumări tipiconale la Praznicul Botezului Domnului - în urmă
Iernile copilăriei de altădată erau despre haine tricotate de bunicuțe - în urmă
Off-road ilegal oprit la Cavnic - 1 zi în urmă
Excursie pe Creasta Cocoșului în prima zi a noului an - 1 zi în urmă
Câine accidentat pe pârtie; Salvamontiștii maramureșeni au intervenit imediat - 2 zile în urmă
Arta sacră în educația spirituală a tinerilor din Maramureș: Un vernisaj cu esența specială a icoanelor pe sticlă! Activitate superbă la Catedrală!
Arta sacră în educația spirituală a tinerilor din Maramureș: Un vernisaj cu esența specială a icoanelor pe sticlă! Activitate superbă la Catedrală!
Duminică, 11 decembrie 2022, începând cu ora 12.00, a avut loc, la Catedrala ”Sfânta Treime” din Baia Mare, vernisajul expoziției ”Maramureșul și Icoana pe sticlă – Valoare cultural-națională”.
Expoziția a reunit lucrările elevilor de la Școala Gimnazială ”Vasile Lucaciu” Șișești (director prof. Mihaela Boiciuc, director adj. prof. Alexandra Indre), coordonați în cadrul proiectului de către doamna profesor Lavinia Maria Balazsi de la Palatul Copiilor Baia Mare, director prof. dr. Ion Iuga. Proiectul a luat naștere la inițiativa doamnei profesor dr. Rodica Silvia Pop. Trebuie aduse multe mulțumiri de asemenea părintelui Călin Iosip, muzeograf al Episcopiei, pentru implicare și susținere!
„Sunt 30 lucrări de la Șișești și 18 lucrări de la Palatul Copiilor, pentru că la Palatul Copiilor din Baia Mare există o secțiune care se numește „Pictură pe sticlă”. Este condusă de doamna profesoară Lavinia Maria Balazsi, o persoană modestă, pentru că ea consideră că munca dumneaei se vede, sufletul se vede, în culorile, în tehnica, și în priceperea de a face icoane închinate Domnului. Este o expoziție temporară și itinerantă, mulțumim Inspectoratului Școlar că este alături de noi, vrem să o ducem mai departe, să o deschidem la Inspectoratul Școlar, și apoi vrem să o ducem la fiecare școală din comuna Șișești, pentru ca ei să trăiască împlinirea muncii lor, în fața colegilor, în fața părinților și în fața colectivității din care provin. Vreau să îi mulțumesc Laviniei, vreau să îi mulțumesc Cerului că am întâlnit-o, să mulțumesc Cerului că am reușit să lucrăm împreună într-un asemenea mod”, arată prof. dr. Rodica Silvia Pop.
C.Ț.