Ansamblul Folcloric Naţional „Transilvania” a susținut mai multe spectacole în Iordania - 9 ore în urmă
PTF Sighetu Marmației: Se caută soluții pentru gestionarea migrației și prevenirea tragediilor - 12 ore în urmă
Perechea David Soponar – Izabella Bartha a strălucit la competiția internațională Austrian Pyramid Cup 2025 - 13 ore în urmă
Pârtia Șuior va găzdui a II-a ediție a competiției internaționale de schi alpin FIS Children Trophy 2025 - 13 ore în urmă
Marian Ilea, cronicarul prin excelență al Mittelstadtului, a lansat cartea „Vremuri îmbârligate” - 14 ore în urmă
Accident tragic pe pârtia de schi din Borșa - 15 ore în urmă
Fermierii din Baia Sprie informați despre cererile de plată pentru 2025 - 15 ore în urmă
Lumea teatrului românesc pierde un mare artist - 15 ore în urmă
Comuna Asuaju de Sus continuă programul de măsurători cadastrale gratuite în zona Lupiste - 17 ore în urmă
Ghinghis Han prinde viață la Muzeul de Istorie din Baia Mare - 17 ore în urmă
Ateliere de vară ”Şotron” pentru copii din zone defavorizate (GALERIE FOTO)
În perioada 13 – 30 august, la Grădinița cu Program Prelungit nr. 28 Baia Mare (director prof. Cornelia Sabău) s-au desfășurat două Ateliere de vară ”Şotron”.
Atelierele de vară Șotron sunt un modul educațional cu durata de două săptămâni care, an de an,pe timpul verii aduce la grădiniță copiii din zone rurale și urbane defavorizate. Acestea sunt susținute de Asociația OvidiuRo, iar profesorii din învățământul preșcolar desfășoară activități cu cei mici, pe bază de voluntariat, după un format pregătit de asociație și diseminat în urma a numeroase traininguri. Scopul atelierelor este ca un număr cât mai mare de copii care nu au parte acasă de alți stimuli de învățare pe timpul vacanței de vară să aibă parte de o experiență de învățare prin joc, la grădiniță.
La Grădinița 28, pe parcursul celor două săptămâni, au participat 30 de copii (cu dizabilități, din familii sărace, monoparentale ș.a.). Cei mici au avut ocazia să exploreze lumea vie – plantele și animalele -, au cântat, au participat la diverse jocuri și au primit vizita multor invitați de la care au aflat lucruri inedite și folositoare: pr. Vasile Fodoruț de la biserica “Sfântul Iosif Mărturisitorul” Baia Mare ● o florăreasă le-a vorbit despre cum se îngrijesc florile și cum se fac buchetele ● o asistentă le-a vorbit despre igienă, despre cum să trateze o rană ● autorul Walter Übelhart le-a citit o poveste etc. Copiii au fost încântați de activitățile desfășurate și au mărturisit că a fost o vară pe cinste.
Profesorii voluntari ai celor două Ateliere de vară Șotron au fost: Gabriela Orosz, Dana Nechita (coordonatori), Cornelia Sabău, Monica Petrovan, Alina Neț, Minerva Mare, Bianca Filip și Gabriela Tegla (membri). De asemenea, voluntari în cadrul activităților au fost: prof. inv. primar Helga Maghiari, Sandra Nechita, prof. înv. preșcolar Maria Blenche și prof. înv. preșcolar Marișca Morari.