George Simion reacționează la apelul lui Ponta și Georgescu - 10 ore în urmă
Anchetatori și criminaliști la Moisei, după focuri de armă suspecte - 10 ore în urmă
În urmă cu 72 de ani, Iuliu Maniu se stingea în închisoarea din Sighetu Marmației - 11 ore în urmă
Se împlinesc 69 de ani de la uciderea lui Gheorghe Pașca din Săliștea de Sus – cel mai longeviv luptător anticomunist din Maramureș - 11 ore în urmă
Guvernul taie la jumătate fondurile pentru „Noua Casă” - 11 ore în urmă
Prof. dr. Ion Copoeru a susținut la Centrul Universitar Nord Baia Mare conferința „Întâlniri în sălbăticie. Un cadru conceptual pentru a investiga interacțiunile om-animal” - 11 ore în urmă
După 23 de ani de activitate, luptătorul băimărean Ionuț Rogoz anunță că se retrage; Ultimul său meci va avea loc în 24 mai - 12 ore în urmă
Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare celebrează 85 de ani dela nașterea lui Leschian Vasile - 13 ore în urmă
Sighetu Marmației începe renovarea energetică cu fonduri europene - 13 ore în urmă
Investiții în viitorul comunei Mireșu Mare - 13 ore în urmă
Atenție mare la urs: Avem în Maramureș anunț important venit de la salvatorii montani! Vizează traseul marcat dintre Vârful Igniș și Izvoare!
Atenție mare la urs: Avem în Maramureș anunț important venit de la salvatorii montani! Vizează traseul marcat dintre Vârful Igniș și Izvoare!
Atenție la urs! Pe traseul marcat 🔺️ (triunghi roșu), traseu care pleacă din stațiunea Izvoare către Vârful Igniș au fost observate azi, 26 noiembrie, urme de urs.
Iar ca atare salvatorii montani aflați în serviciul de permanență în baza Salvamont Izvoare au verificat indicatoarele, unele dintre ele (inclusiv stâlpii pe care erau montate acestea) fiind distruse de animal.
Recomandări Salvamont:
-Nu părăsiți niciodată poteca marcată. Animalele sălbatice evita zonele frecventate de oameni. Astfel minimizați riscul de a vă întâlni cu ele.
-Nu mergeți singur pe munte. O simplă discuție cu partenerul este de multe ori suficientă pentru a ține animalele sălbatice la distanță. Puteți de asemenea să strigați din când în când sau să luați la dumneavoastră un fluier pe care să îl țineți la îndemână.
-Țineți câinii de companie legați în lesă. Aceștia pot agita animalele salbatice și le pot trimite înspre dumneavoastra.
-Luați cu dumneavoastră și țineți la îndemână spray-ul pe baza de piper și/sau emițătorul de ultrasunete împotriva animalelor sălbatice. Acestea sunt foarte mici și compacte și pot fi de un real folos, dar atenție când pulverizați cu sprayul, vântul să nu întoarcă jetul de piper catre dumneavoastră.
-Evitați să faceți plimbări seara târziu sau noaptea. Animalele sunt mult mai active în această perioadă.
-Dacă întâlniți un pui de urs, nu răspundeți curiozității și dorinței lui de joacă și de a se apropia de dumneavoastră, schimbați direcția și încercați să vă îndepărtați de el, în 99% din cazuri ursoaica îl veghează ascunsă în apropiere și nu va ezita să vă atace dacă vede că vă apropiați de el
-Dacă un urs dă semne că vrea să vă urmărească, abandonați gradual, haine, alimente, care să îl facă curios să le analizeze și care să îl întârzie sau să îl oprescă din urmărire! Recomandăm precauție în deplasare! Pentru orice probleme întâmpinate nu ezitați să sunați la 0SALVAMONT și la 112 !
C.Ț.
1 Comentariu în această postare
Vasile Tivadar
Nu trebuie lasată in coafa de pește povestea această. Vânotori so jandarmii montani trebuie sa gonească ursul înainte de a face victime.