Cine a obținut premii în cadrul îndrăgitului Festival al cântecului francofon «Chants, sons sur scène – Qualif’ 2025» - 18 minute în urmă
Autobuzele electrice intră în circulație la Târgu Lăpuș începând cu 1 aprilie - 48 minute în urmă
România, calificată la Jocurile Olimpice de Iarnă 2026 - 53 minute în urmă
Rasoforie la Mănăstirea Chiuzbaia - 60 minute în urmă
Iresponsabilitate periculoasă la furat de lemne - 1 oră în urmă
Atletism: Maria Botiz din Ruscova, vicecampioană națională - 2 ore în urmă
0,1%? – Credință, destin și miracol în viziunea dr. Călin Terțan - 3 ore în urmă
Nicolae Steinhardt și testamentul său literar - 3 ore în urmă
Meșterul popular Cristina Macioca realizează cu pricepere și multă pasiune obiecte autentice - 14 ore în urmă
Măriuca Verdeș și Grupul ”Școala Rădăcinilor Străbune” au participat la evenimentul ”Tinerețe și tradiție la Muzeul Casa Romanței” din Târgoviște - 18 ore în urmă
Atenție, șoferi! România va avea peste 1.000 de radare care vor funcționa non-stop
Dacă până acum mulți șoferi încercau să „fenteze” radarele știind unde sunt amplasate mașinile de poliție, în curând acest lucru va deveni mult mai dificil. România se pregătește să monteze 400 de radare fixe pe drumurile naționale și autostrăzi, alături de cele 700 de radare mobile folosite deja de Poliția Rutieră. Acest sistem modern de supraveghere va funcționa zi și noapte, indiferent de vreme, iar șoferii care circulă cu viteză peste limită vor primi amenda direct acasă.
Primele camere vor fi instalate pe autostrăzile A1 (București-Pitești), A2 (București-Constanța) și A3 (București-Ploiești), precum și pe drumurile naționale cu trafic intens, cum ar fi DN1, DN2, DN6 și DN7. Oficialii spun că până în 2026 toate radarele vor fi funcționale, iar odată ce sistemul va fi pus în aplicare, șoferii nu vor mai putea scăpa de sancțiuni doar pentru că nu au fost opriți pe loc de un polițist.
Cum funcționează aceste radare? Foarte simplu: camera înregistrează viteza, recunoaște numărul de înmatriculare și transmite informația către Poliție. Dacă șoferul a depășit limita legală, un ofițer verifică imaginile și dispune sancțiunea, iar amenda este trimisă automat la domiciliul proprietarului mașinii.
Până în 2026, România va avea peste 1.000 de radare fixe și mobile, iar Ministerul de Interne a anunțat că va folosi inclusiv un elicopter dotat cu radar ultra-performant pentru a supraveghea traficul. Așadar, vremurile în care puteai accelera fără grijă pe drumurile naționale sunt pe cale să apună. Cine nu respectă regulile, va plăti!
Vasile Petrovan
1 Comentariu în această postare
Costel G.
Numai în părțile acelea
Nu sunt bani
E de JALE CU Ucrainenii 








sunt regii șoselelor, si nimeni nu le face ninica





,sa i vezi cum se bag in depășiri 




In Moldova
Spui că
Zilnic o gramada de accidente, si azi în localitatea Vama
Ieri,mergeam la Suceava
De 3 ori era să între în mine
CICĂ ,CINE NU RESPECTĂ REGULILE VA PLATI
Vrajeală
Ele sunt făcute sa fie pt prosti
Mortul intotdeauna e vinovat