Artistul Paul Surugiu (Fuego) va concerta la începutul primăverii, la Baia Mare - 11 ore în urmă
Activitate a elevilor Liceului „Emil Racoviță,” dedicată marelui poet Mihai Eminescu - 11 ore în urmă
O nouă acțiune de căutare-salvare a Salvamont Maramureș - 12 ore în urmă
Programul Preasfințitului Părinte Timotei Sătmăreanul pentru duminică, 12 ianuarie - 12 ore în urmă
Cuvântul „MULȚUMESC” este sărbătorit pe tot globul, la data de 11 ianuarie - 13 ore în urmă
Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Liniștea care construiește încredere - 16 ore în urmă
În Ruscova se organizează „An Nou pe rit vechi” - 18 ore în urmă
În Târgu Lăpuș se va construi o creșă - 18 ore în urmă
Cum va fi marcată Ziua Culturii Naționale la Facultatea de Litere din Baia Mare - 18 ore în urmă
Artistul Florin Ștefan va susține un recital deosebit de nai la Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» - 18 ore în urmă
Au venit acum americanii: În județul Maramureș în municipiul Sighetu Marmației activități importante ținând cont de: actualul context militar. Ce s-a dezbătut!
Au venit acum americanii: În județul Maramureș în municipiul Sighetu Marmației activități importante ținând cont de: actualul context militar. Ce s-a dezbătut!
Discuția începe de la declarația ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, care a pus pe jar autoritățile județene. Acesta a declarat că România este pregătită unui flux de imigranți.
„Aceste fluxuri de migranți vor trebui să fie gestionate în locuri bine definite, să știm exact pentru câți ne putem pregăti. Spre exemplu, știm că Polonia se pregătește pentru a prelua un milion de migranți. Este România pregătită să preia sute de mii de refugiați într-un aflux necontrolat? Chiar astăzi după-amiază am terminat planul de acțiune privind managementul unui flux masiv de refugiați pe teritoriul României. Am luat în lucru mai multe ipoteze. Am analizat în etape cum intervenim, în primul rând, în județele din nord, respectiv din est, Maramureș, Suceava, Botoșani, Iași, Tulcea. Suntem în acest moment în analiză să vedem câte tabere pentru refugiați putem să montăm într-un timp relativ scurt, vorbesc de ore, maxim 10, 12, 24 de ore. Analizăm toate capacitățile de cazare existente pe județele de graniță, dar în același timp discutăm în etapa a doua de județele din vecinătatea județelor de graniță și în etapa a treia de toată țara”,arată ministrul Afacerilor Interne.
Însă de atunci a cam trecut miercurea războiului! Care s-a dovedit a fi o jalnică diversiune. Și nu s-a întâmplat nimic. Între timp, DirectMM.ro a cerut explicații CJSU Maramureș ai căror reprezentanți arată că nimeni nu i-a întrebat nimic. Dar iată că totuși armata a întrebat pe cineva ceva, pe cei de la frontieră. Ne explică Vasile Moldovan, primarul municipiului Sighetu Marmației. O echipă mixtă româno-americană i-a trecut pragul iar autoritățile din Sighetu Marmației nu au ezitat să anunțe situația fără să o arunce sub preș, așa cum au făcut-o alții. „Joi 17 februarie la Primăria Sighetu Marmației am primit vizita unei echipe mixte româno-americană, formată de specialiști în cooperare, civil-militară. Vizita delegației condusă de comandantul Batalionului 1 CIMIC, a avut caracter de informare și documentare, în vederea întăririi cooperării instituționale. În cadrul vizitei, am discutat aspecte de interes privind caracteristicile geografice și culturale ale municipiului nostru, stabilirea punctelor de contact și posibilitatea unor viitoare activități de cooperare și coordonare, precum și aspecte privind mijloacele și personalul din cadrul sistemului național de apărare implicate în procesul de protecție a populației. Au fost atinse de asemenea subiecte cu privire la posibile acțiuni cu privire la imigranți, refugiați, persoane evacuate sau dislocate. Mult succes militarilor români, Armata României fiind una dintre structurile care se bucură de un nivel înalt de încredere și respect din partea populației”, arată Vasile Moldovan, primarul municipiului Sighetu Marmației.
C.Ț.