Fuego va concerta în Baia Mare, alături de Ansamblul Folcloric Național „Transilvania” - 53 minute în urmă
În atenția tinerelor talente: Artista Maria Casandra Hauși reia cursurile de măiestrie și interpretare vocală - 1 oră în urmă
Veste bună pentru proprietarii de terenuri și imobile - 3 ore în urmă
Finanțare pentru comuna Săpânța - 3 ore în urmă
Maramureșul, prezent la FOTE 2025: Tinerii sportivi pregătiți pentru provocarea olimpică - 3 ore în urmă
Cursanții Atelierului de Pictură din Târgu Lăpuș vă invită la vernisajul expoziției „Magia Iernii” - 7 ore în urmă
La Muzeul Satului: Elevii clasei a II-a A de la Colegiul de Arte Baia Mare au avut parte de activități interesante de Ziua Internațională a Cititului Împreună - 7 ore în urmă
Reciclează responsabil în Baia Mare! - 7 ore în urmă
Vișeu de Sus devine mai frumos și mai primitor - 7 ore în urmă
Prezentare de carte în sala de conferințe a Memorialului Victimelor Comunismului și al Rezistenței - 7 ore în urmă
Auroră boreală vizibilă duminică seară pe cerul României
Un fenomen spectaculos a fost vizibil duminică seară pe cerul României. O auroră boreală roşiatică a fost imortalizată în mai multe zone din ţară.
Potrivit site-ului de specialitate AstroInfo, locuitori din mai multe județe ale țării au semnalat fenomenul. „Aurora boreală vizibilă Acum din România!!! Fotografiile au fost realizate acum câteva minute din judeţul Timiş… Relatări şi fotografii sunt din mai multe zone din ţară: Timiş, Bihor, Cluj, Caraş Severin, Bucureşti, Giurgiu, Ialomiţa, Tulcea etc”.
„Aurora Boreală pe cerul României; aceasta a putut fi observată şi raportată din toate zonele ţării…”, a notat şi pagina Furtuni România – Prognoze, avertizări şi analize meteo.
Fenomenul a fost semnalat şi în alte țări din Europa, precum Cehia, Ungaria sau Republica Moldova.
Specialiștii spun că este vorba despre o situație extrem de rară – fenomenul fiind, în mod normal, vizibil doar din regiunile nordice. Aurorele de culoare roșie sunt rare și sunt produse de particulele de oxigen situate la înălțimi de peste 320 kilometri. Moleculele de azot produc aurore boreale de culoare albastră sau albastră-purpurie, potrivit hotnews.ro.