Alocațiile de stat pentru copii vor crește de la 1 ianuarie 2025 - 9 ore în urmă
Mulți turiști au ales să petreacă Crăciunul la pensiunile din Maramureș - 9 ore în urmă
Programul ierarhilor maramureșeni, duminică, 29 decembrie - 14 ore în urmă
Se fac înscrieri la Raliul Zăpezii, aflat la cea de-a XV a ediție - 14 ore în urmă
Patinoarul, distracția copiilor aflați în vacanță - 15 ore în urmă
Florian Mătăsaru, dirijorul Fanfarei Municipale, împlinește astăzi o frumoasă vârstă - 19 ore în urmă
Călătoria lui Anton Joseph la Nürnberg pe vremea COVIDULUI-19 – proză scurtă de Marian Ilea - 19 ore în urmă
Ce putem face cu mâncarea care ne-a rămas după Masa de Crăciun - în urmă
Elevii Ansamblului „Flori de Maramureș”, participanți ai Festivalului de datini și obiceiuri de iarnă „Marmația” - în urmă
Tinerii parohiei Dumbrăvița duc tradiția mai departe; Au colindat întreg satul, aducând bucurie și lumină prin scenetele tradiționale „Irod” și „Irodaş” - 1 zi în urmă
Avem 7 zile active: Și în Maramureș anunț important cu privire la recensământul populației și locuințelor. Multe puncte fixe sunt acum funcționale!
Avem 7 zile active: Și în Maramureș anunț important cu privire la recensământul populației și locuințelor. Multe puncte fixe sunt acum funcționale!
Rata de recenzare a populaţiei din România a ajuns la 83%, iar Comisia Centrală pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor a decis prelungirea cu o săptămână, de la 17 iulie până la 24 iulie, a perioadei de recenzare, a anunţat, joi, preşedintele Institutului Naţional de Statistică (INS), Tudorel Andrei.
„Comisia a decis prelungirea perioadei de recenzare până la 24 iulie 2022, ţinând seama de interesul populaţiei. Pe lângă recenzarea din uşă în uşă, am decis înfiinţarea unor puncte fixe şi există un interes foarte mare din partea populaţiei. În ultimele zile, după introducerea punctelor fixe, a existat o participare mult mai largă, am avut o medie de 250.000 de persoane recenzate pe zi”, a spus Andrei, într-o conferinţă de presă.
Județul Maramureș se află către coadă în ceea ce privește clasamentul național, dar stă mai bine decât alte județe. Mai mult, arătam că în Baia Mare avem patru puncte fixe stabilite pentru cei care doresc să se recenzeze. La nivel județean avem 60 puncte fixe, însă trebuie arătat că totul este într-o continuă dinamică. Acestea sunt în Ariniș, Baia Mare, Baia-Sprie, Băița de sub Codru, Bârsana, Bicaz, Bistra, Bocicoiu Mare, Bogdan Vodă, Boiu Mare, Borșa, Botiza, Budești, Călinești, Câmpulung la Tisa, Cernești, Cicârlău, Coaș, Copalnic-Mănăștur, Cupșeni, Desești, Dragomirești, Dumbrăvița, Fărcașa, Giulești, Groși, Groșii Țibleșului, Ieud, Mireșu Mare, Moisei, Petrova, Remetea Chioarului, Remeți, Repedea, Rona de Jos, Rona de Sus, Săcălășeni, Săcel, Săliștea de Sus, Sălsig, Săpânța, Sarasău, Satulung, Sighetu Marmației, Seini, Șieu, Șișești, Târgu Lăpuș, Tăuții Măgherăuș, Ulmeni, Vadu Izei, Vișeu de Jos, Vișeu de Sus. Sunt unele unități administrativ-teritoriale care au mai multe puncte fixe. Facem din nou precizarea că situația este dinamică. Toată lista este AICI!
C.Ț.
Citește și