Tanti Lenuța din Chinteni participă la spectacolul „Maramureșul în Sărbătoare”, organizat de Ansamblul Folcloric Național „Transilvania” - 7 ore în urmă
De vorbă cu tânăra interpretă Daiana Mureșan: „Consider că fiecare om înzestrat cu această capacitate de a simți și de a trăi muzica are parte de un dar divin” - 8 ore în urmă
Doamnelor, descoperiți elixirul natural pentru un păr lung și strălucitor - 9 ore în urmă
TAROM anulează toate zborurile de luni, 10 martie, între București și Frankfurt - 12 ore în urmă
Mesajul Preasfințitului Iustin de cinstire și prețuire a Femeii, cu deosebire a Femeii-Mamă - 13 ore în urmă
Cine a fost femeia misterioasă de pe cal care apare pe genericul Tezaurului folcloric - 16 ore în urmă
Casa din Piața Gorki – proză de Marian Ilea (VI) - 16 ore în urmă
Aniversare Radu Tudoran- autorul romanului Toate pânzele sus - 17 ore în urmă
Florian Sălăjeanu, posibil viitor prefect al Maramureșului? - 18 ore în urmă
Un fotograf maramureșean și alți trei din Țara Galilor au vernisat o expoziție deosebită la Muzeul Etnografic ”Francisc Nistor” din Sighetu Marmației - 18 ore în urmă
Banca Mondială declară război cărnii și lactatelor
Dacă vă mai gândeați să vă bucurați de o friptură suculentă sau de o brânză maturată, e posibil ca viitorul să aibă alte planuri pentru noi. Banca Mondială a venit cu o nouă recomandare „vizionară”: mai puțină carne roșie și lactate, mai multe plante și alternative „eco-friendly”.
Motivul? Salvarea planetei, desigur.
Întotdeauna gata să fie pionier în orice înseamnă schimbare radicală, Danemarca a și trecut la fapte. Guvernul danez a decis că e momentul să-i facă pe cetățeni să privească legumele cu alți ochi și să colaboreze cu organizații vegetariene pentru a transforma alimentația națională. Ministrul agriculturii, Jacob Jensen, a punctat clar: „Dacă vrem să reducem amprenta climatică, trebuie să mâncăm mai multe alimente de origine vegetală.”
În paralel, industria alimentară nu a stat degeaba. Produse precum Beyond Burger – un burger vegetal care promite gust de carne fără pic de carne – devin din ce în ce mai populare. Cu susținerea financiară a lui Bill Gates și o rețetă bazată pe mazăre, sfeclă și ulei de cocos, Beyond Burger își propune să convingă chiar și cei mai împătimiți carnivori că viitorul are gust de… legume.
Julian Lampietti, manager în cadrul Băncii Mondiale, a lansat un mesaj categoric: „Trebuie să încetăm să distrugem planeta în timp ce ne hrănim.” În traducere liberă înseamnă că fripturile și brânzeturile ar putea deveni un lux demodat, iar farfuriile noastre vor fi din ce în ce mai verzi, fie că vrem sau nu.
Astfel, recomandările Băncii Mondiale nu sunt doar vorbe aruncate în vânt, ci o anticipare a viitorului nostru culinar. Poate că acum pare greu de crezut, dar s-ar putea să vină ziua în care carnea roșie va fi doar o amintire nostalgică, iar meniul zilei va conține doar „delicatese sustenabile.”