Controale intense și măsuri noi după aderarea la Schengen - 15 minute în urmă
Construirea caselor devine mai simplă! Birocrația, redusă în construcții! - 2 ore în urmă
La Borșa: Investiție de 2.000.000 de euro pentru construirea unui refugiu montan și a două puncte de observare turistică - 2 ore în urmă
Banca Mondială declară război cărnii și lactatelor - 2 ore în urmă
Apel al Facultății de Istorie din Iași pentru păstrarea Istoriei ca disciplină obligatorie, la toate specializările, în toți anii de liceu - 2 ore în urmă
La Catedrala Patriarhală: Ultimul Parastas pentru cei 16 sfinți români canonizați - 3 ore în urmă
Parlamentarii SOS România demisionează în masă - 3 ore în urmă
În Băița se va organiza „Joc de lăsatu’ secului cu coșarca” - 4 ore în urmă
Performanță: Top 10 al celor mai bune licee din Maramureș - 15 ore în urmă
Adio plăți pe hectar? Reforma subvențiilor APIA - 19 ore în urmă
Banca Mondială declară război cărnii și lactatelor
Dacă vă mai gândeați să vă bucurați de o friptură suculentă sau de o brânză maturată, e posibil ca viitorul să aibă alte planuri pentru noi. Banca Mondială a venit cu o nouă recomandare „vizionară”: mai puțină carne roșie și lactate, mai multe plante și alternative „eco-friendly”.
Motivul? Salvarea planetei, desigur.
Întotdeauna gata să fie pionier în orice înseamnă schimbare radicală, Danemarca a și trecut la fapte. Guvernul danez a decis că e momentul să-i facă pe cetățeni să privească legumele cu alți ochi și să colaboreze cu organizații vegetariene pentru a transforma alimentația națională. Ministrul agriculturii, Jacob Jensen, a punctat clar: „Dacă vrem să reducem amprenta climatică, trebuie să mâncăm mai multe alimente de origine vegetală.”
În paralel, industria alimentară nu a stat degeaba. Produse precum Beyond Burger – un burger vegetal care promite gust de carne fără pic de carne – devin din ce în ce mai populare. Cu susținerea financiară a lui Bill Gates și o rețetă bazată pe mazăre, sfeclă și ulei de cocos, Beyond Burger își propune să convingă chiar și cei mai împătimiți carnivori că viitorul are gust de… legume.
Julian Lampietti, manager în cadrul Băncii Mondiale, a lansat un mesaj categoric: „Trebuie să încetăm să distrugem planeta în timp ce ne hrănim.” În traducere liberă înseamnă că fripturile și brânzeturile ar putea deveni un lux demodat, iar farfuriile noastre vor fi din ce în ce mai verzi, fie că vrem sau nu.
Astfel, recomandările Băncii Mondiale nu sunt doar vorbe aruncate în vânt, ci o anticipare a viitorului nostru culinar. Poate că acum pare greu de crezut, dar s-ar putea să vină ziua în care carnea roșie va fi doar o amintire nostalgică, iar meniul zilei va conține doar „delicatese sustenabile.”