O poveste de iubire din 1829 s–a stins din ambiția președintelui american - 8 minute în urmă
Drumuri mai scurte pentru posesorii de Tesla din Maramureș – service complet la Cluj - 14 minute în urmă
10 aprilie 2001 – Când moartea provocată de medici a devenit o formă de compasiune - 27 minute în urmă
Festivalul Satelor Maramureșene – Paști în Maramureș va avea loc și în acest an la Sighetu Marmației - 9 ore în urmă
Fotbalul și ciorovăielile cu VAR-ul - 12 ore în urmă
Circulația auto va fi închisă temporar joi pe str. 1 Mai din Baia Mare - 12 ore în urmă
„Duminica la Florii”: Concert de pricesne la Mănăstirea Dealu Mare - 13 ore în urmă
Elevi ai Centrului de Educație Incluzivă și micuții de la Gradinița „Ion Creangă” au poposit la Muzeul Satului din Baia Mare - 13 ore în urmă
Lucacist calificat la etapa națională a Olimpiadei de Filosofie - 13 ore în urmă
Reținut după ce a furat o mașină, a lovit două autovehicule parcate și a agresat un bărbat. Nu are permis și era și băut - 14 ore în urmă
Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Copalnic are o vechime de 289 de ani
Satul Copalnic se află în partea de sud-vest a depresiunii Copalnic-Mănăștur, fiind înconjurat de Dealurile Prelucii, și prelungirile Munților Gutâi și Șatra. În anul 1495 a fost atestat documentar, satul Copalnic.
Lăcașul sfânt „Adormirea Maicii Domnului’ a fost construit în anul 1735. El se află la 30 de metri de drumul care duce spre Preluca Nouă.
Biserica are pereții din zidărie de piatră iar fațadele sunt tencuite. Suprastructura din lemn este tipică pentru toate bisericile de lemn din Maramureș. Bolta peste naos este de tip cilindric, pe grinzi longitudinale, paralele cu peretele nordic și sudic.
Turnul clopotniță, de forma unei prisme dreptunghiulare, cu baza pătrată este prevăzut cu patru stâlpi fixați pe două perechi de tălpi încrucișate care se sprijină pe pereții pronaosului. Partea superioară este prinsă pe două perechi de grinzi de contur care susțin foișorul adăugat, acesta fiind sprijinit pe console în trepte. Acest sistem este caracteristic monumentelor de secol XVIII, de mari dimensiuni ca Desești, Ieud.
Biserica a suferit de-a lungul anilor lucrări de întreținere, reparare, restaurare. La lucrările dintre anii 1978-1980 s-au utilizat un număr nepermis de consolidări metalice, nepotrivite la o lucrare de restaurare. Erorile de atunci au fost corectate in anul 2010. Astfel, în perioada 2011-2012, biserica a fost repusă în valoare, fiind un important simbol al acelei zone.
Lăcrimioara ZOTA