Victoria Darvai – prima interpretă profesionistă din nordul țării - 2 ore în urmă
Îndrăgitele artiste Suzana și Daciana Vlad au primit butonul de argint pentru numărul mare de abonați de Youtube - 5 ore în urmă
Prof. dr. Ioan Dorel Todea, despre Hollósy Simon și fondatorii „Școlii de Pictură Băimărene” - 8 ore în urmă
La Borșa: Schi nocturn gratuit pentru localnici și turiști - 8 ore în urmă
La Șuior se deschide oficial sezonul de schi - 9 ore în urmă
Voluntarii de la Crucea Roșie-Filiala Maramureș au adus bucurie de sărbători, în casele multor familii din mediul rural - 11 ore în urmă
Subvenții APIA pentru crescătorii de vaci de lapte, în anul 2025 - 12 ore în urmă
Îndrăgita crainică TV Sanda Țăranu împlinește 86 de ani - 13 ore în urmă
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Sfântul Ioan Botezătorul - 13 ore în urmă
Praznicul Botezului Domnului la Catedrala Episcopală din Baia Mare - 14 ore în urmă
Biserica de lemn monument istoric din Coruia își sărbătorește duminică hramul; Este unul rar întâlnit și unic la nivel național – „Zămislirea Sfintei Ana”
Localitatea Coruia (comuna Săcălășeni) deține o adevărată bijuterie. Este vorba despre Biserica de lemn monument istoric cu hramul „Zămislirea Sfintei Ana”, care datează din secolul XVIII.
Duminică, 15 decembrie, va fi sărbătorit hramul acestei biserici.
„Pe 9 decembrie în calendarul creștin-ortodox este praznuită „Zămislirea Sfintei Fecioare Maria de către Sfânta Ana”, zi de cinstire a Maicii Domnului și a sfinților părinți Ioachim și Ana.
Fiecare Sfânt lăcaș a primit ocrotirea unui Sfânt, a Sfintei Cruci sau a unui Praznic.
Sfânta biserică de lemn din Coruia a fost binecuvântată cu hramul „Zămislirea Sfintei Ana” un hram rar întâlnit și unic la nivel național. Se cuvine să dăm cinste înaintașilor noștri pentru această „bijuterie a arhitecturii transilvănene” și să ne rugăm în acest sfânt locaș în vecie.
Biserica din lemn de stejar, monument istoric de categoria A, atestată documentar la 1794*, este unul dintre obiectivele turistice principale pe care Comuna Săcălășeni le are”, informează Diana Denisa Țicală din cadrul Centrului Culturii Tradiționale Maramureș, care este și fiică a satului Coruia.
Sursa foto – Țara Chioarului -de ieri și de azi