Acțiune de reciclare a brazilor de Crăciun, pentru locuitorii din Baia Mare - 12 ore în urmă
Lansarea cărții „Colenii și istorii personale în satile ardilene”, autor prof. Ioan Buciuman - 13 ore în urmă
Pârtia Olimpică Borșa va fi închisă joi și vineri din cauza condițiile meteo nefavorabile - 13 ore în urmă
Florica Pop din Asuaju de Sus a împlinit 100 de ani - 14 ore în urmă
152 de ani de la nașterea lui IULIU MANIU - în urmă
Vineri seară, de vizionat spectacolul „Căsătoria”, după N.V. Gogol - în urmă
Teodor Perșa din Băiuț (1943-2006) – o viață pe note muzicale - în urmă
Turiști fericiți după o plimbare cu sania, trasă de iapa Karina - în urmă
A fost hramul de iarnă al Mănăstirii Scărișoara Nouă - în urmă
Aducere aminte: Cu Lenuș la săniuș pe derdeluș - în urmă
Bisericuța unității sanitare Vișeu de Sus: Lucrări de înfrumusețare și înnoire la sfântul lăcaș de cult, din incinta Spitalului Orășenesc din Vișeu
Bisericuța unității sanitare Vișeu de Sus: Lucrări de înfrumusețare și înnoire la sfântul lăcaș de cult, din incinta Spitalului Orășenesc din Vișeu
Marți 9 octombrie 2023, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, și prin purtarea de grijă a domnului Cristian-Ovidiu Vlad, manager al Spitalului Vișeu de Sus, la Biserica ”Sfinții doctori fără de arginți Cosma și Damian” din incinta, spitalului au început lucrări de înnoire și înfrumusețare a sfântului locaș.
Lucrările sunt unele deosebit de importante. „S-a început cu demontarea iconostasului și a pardoselii din scândură urmând să se toarne o șapă de beton. Apoi se va monta din nou iconostasul, se va izola termic biserica, se vor placa pereții cu plăci de gips carton, se va reface instalația de încălzire, iar la final se va picta biserica”, arată părintele protopop Mihai Chira.
Oficialii Protopopiatului au adus cuvinte de mulțumire celor care s-au implicat în aceste lucrări. „Mulțumim celor ce s-au implicat fizic până acum în această lucrare: Șiser Ștefan Pop Marian și familiei preotului Savu Ilie, preot slujitor la mănăstirea Petrova. Ținând cont că biserica nu are credincioși arondați ci deservește pacienții din spital orice sprijin material și financiar este binevenit, pentru ducerea la bun sfârșit a acestor lucrări”, mai arată părintele protopop Mihai Chira. Este îmbucurător că acest lăcaș de cult beneficiază de modernizare, cu atât mai mult este foarte important pentru credincioșii din acest loc din Maramureș.
C.Ț.