Share
Bloggerii militari ruși, deziluzionați de atacurile ucrainene cu „antidotul” HIMARS: „Nu văd nicio soluție”

Bloggerii militari ruși, deziluzionați de atacurile ucrainene cu „antidotul” HIMARS: „Nu văd nicio soluție”

Bloggerii militari ruși care comentează evoluția războiului din Ucraina sunt deziluzionați de aruncarea în luptă de către forțele armate ucrainene a lansatoarelor multiple de rachete HIMARS primite din partea Statelor Unite, vorbind în termeni sumbri despre cum va afecta această armă, arată hotnews.ro, de ultimă generație evoluția conflictului.

Analistul militar și jurnalistul Chris Owen îl citează pe unul dintre aceștia, Dimitriev, care analizează pe canalul său de Telegram evoluția luptelor din ultimele săptămâni și impactul sistemelor HIMARS asupra forțelor armate ruse.

„Ce spun primele săptămâni de utilizare a HIMARS în Ucraina? Faptul că nu se va mai putea scăpa din război cu fața curată. Au existat opțiuni când acest lucru ar fi fost posibil în martie, aprilie, mai”, spune acesta.

Potrivit acestuia, câștigurile teritoriale ale forțelor armate ruse și separatiștilor pro-ruși care luptă alături de acestea în regiunile Donețk și Lugansk ar trebui să fie folosite ca un punct de sprijin timp de câțiva ani, „până la un nou război”.

Dimitriev susține că această perioadă ar trebui folosită pentru crearea unor noi structuri militare în contextul marilor probleme de personal pe care le înregistrează forțele armate ale Moscovei dar că ucrainenii „nu vor oferi această posibilitate”.

Sistemele HIMARS, „antidotul” ucrainenilor pentru armata rusă
„Rachetele vor zbura peste linia de demarcație până în adâncime și, de asemenea, spre partea opusă. Ucraina va deveni poligon de artilerie și va fi distrusă în anii de confruntare, partea de vest a Rusiei fiind și ea atacată”, mai speculează bloggerul militar rus.

El afirmă că în momentul de față rușii nu mai dispun de trupe care să împingă frontul spre vest, amintind de forța de un milion de ucraineni dotați cu arme occidentale pe care Kievul s-ar pregăti să o arunce în luptă.

„În Donbas, Forțele Armate ale Federației Ruse au reușit să creeze un avantaj local iar comandamentul rus a presupus că va fi posibil să deplaseze încet granița spre vest de la oraș la oraș, dar acum Forțele Armate ale Ucrainei au un antidot – distrugerea depozitelor de muniţie”, explică acesta.

„Încerc să înțeleg ce poate opri scenariul negativ al evoluției situației – când Ucraina devine un câmp de război cu rachete iar Rusia este blocată în pierderi și probleme socio-economice ulterioare, și nu mă pot gândi la nimic”, afirmă Dimitriev.

„Sincer să fiu, nu văd nicio soluție militară. Singurul lucru care poate reduce intensitatea [conflictului] este un fel de criză globală, cu crize în fiecare țară în parte, care să împingă războiul în plan secund”, conchide el.

Lansatoarele americane fac o „diferență uriașă” în Ucraina
Presa germană a scris de asemenea weekendul acesta că lansatoarele americane de rachete fac ravagii în rândul forțelor armate ruse, deși doar 8 din sistemele HIMARS promise de administrația președintelui Joe Biden au ajuns până acum la Kiev.

Luni, ministrul ucrainean al Apărării Oleksii Reznikov a declarat la rândul său că lansatoarele HIMARS fac o diferență „uriașă” pe câmplul de luptă.

„Mai multe astfel de arme, precum și muniție și echipament ne vor spori forța și vor ajuta la demilitarizarea statului terorist. Apreciez foarte mult eforturile depuse de președintele SUA și secretarul american al apărării pentru a sprijini lupta Ucrainei pentru libertate!”, a adăugat el.

Comentariile sale au venit după ce cu o zi în urmă o hartă publicată de site-ul Unian arăta că forțele armate ucrainene au folosit sistemele HIMARS pentru a distruge în jur de 30 de obiective importante în doar două săptămâni.

Ministrul ucrainean al Apărării anunța pe 23 iunie că primele sisteme americane HIMARS au ajuns în Ucraina, declarând la momentul respectiv că „vara va fi fierbinte pentru ocupanții ruși și ultima pentru unii dintre ei”, mai arată sursa citată în acest articol.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.



Lasă un comentariu